Greitoji paieška

Džiovintos duonos gira

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 1 val. 39 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(0 žvaigždutės; balsavo: 0)
2 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
exit
Atsiųsti nuotrauką

Gaminimas

Duona supjaustoma riekelėmis ir sudžiovinama. Gerai, kai ji truputį paskrunda, nuo to esti gražesnės spalvos. Po to ji užplikoma verdančiu vandeniu ir palaikoma 5-6 val. Paskui skystimas nusunkiamas ir gira perkošiama pro drobulę arba sietą. Papildoma virinto vandens, kad būtų 10 l. , ir suberiamas cukrus. Skystis atvėsinamas iki 30 laipsnių, ir supilamos ištrintos su cukrumi mielės.

Indas pridengiamas drobule ir pastatomas šiltai. Po 10-15 val. , kai putomis apsitraukia visas giros paviršius, jos nugraibomos, o gira supilstoma į butelius, į kiekvieną įdedant po 1 raziną. Buteliai užkemšami išvirintu kamščiu, užrišami špagatu ir gulsčiai sudedami rūsyje. Gerti galima po 24 val.

Ingredientai

exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Nėra komentarų...
Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas
Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 6 m.
Svečias
Prieš 6 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 6 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 6 m.
Svečias
Prieš 6 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?