Paruošiamas per: 1 val. 39 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Duona supjaustoma riekelėmis ir sudžiovinama. Gerai, kai ji truputį paskrunda, nuo to esti gražesnės spalvos. Po to ji užplikoma verdančiu vandeniu ir palaikoma 5-6 val. Paskui skystimas nusunkiamas ir gira perkošiama pro drobulę arba sietą. Papildoma virinto vandens, kad būtų 10 l. , ir suberiamas cukrus. Skystis atvėsinamas iki 30 laipsnių, ir supilamos ištrintos su cukrumi mielės.
Indas pridengiamas drobule ir pastatomas šiltai. Po 10-15 val. , kai putomis apsitraukia visas giros paviršius, jos nugraibomos, o gira supilstoma į butelius, į kiekvieną įdedant po 1 raziną. Buteliai užkemšami išvirintu kamščiu, užrišami špagatu ir gulsčiai sudedami rūsyje. Gerti galima po 24 val.
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |