Greitoji paieška

Džiovintos duonos gira

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 1 val. 39 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(0 žvaigždutės; balsavo: 0)
2 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
exit
Atsiųsti nuotrauką

Gaminimas

Duona supjaustoma riekelėmis ir sudžiovinama. Gerai, kai ji truputį paskrunda, nuo to esti gražesnės spalvos. Po to ji užplikoma verdančiu vandeniu ir palaikoma 5-6 val. Paskui skystimas nusunkiamas ir gira perkošiama pro drobulę arba sietą. Papildoma virinto vandens, kad būtų 10 l. , ir suberiamas cukrus. Skystis atvėsinamas iki 30 laipsnių, ir supilamos ištrintos su cukrumi mielės.

Indas pridengiamas drobule ir pastatomas šiltai. Po 10-15 val. , kai putomis apsitraukia visas giros paviršius, jos nugraibomos, o gira supilstoma į butelius, į kiekvieną įdedant po 1 raziną. Buteliai užkemšami išvirintu kamščiu, užrišami špagatu ir gulsčiai sudedami rūsyje. Gerti galima po 24 val.

Ingredientai

exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Nėra komentarų...
Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas

Naujausi receptai

Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 10 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?