Greitoji paieška

Lietuviška gira

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 13 val. 20 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(5 žvaigždutės; balsavo: 1)
9 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
11 foto
exit
Atsiųsti nuotrauką

Aprašymas

Lietuviška gira yra laikoma vienu iš lietuvių nacionalinių gėrimų. Ši gira yra gana stipri, dėl to gali ilgiau stovėti. Puikiai tinka tiek atsigaivinti, tiek patiekti ant šventiško stalo.

Gaminimas

Vanduo virinamas su apyniais 20 min. Atvėsęs skystimas nukošiamas, į jį dedama cukrus, medus, iškildytos mielės, duonos pluta ir pastatoma šiltai, kad gerai išrūgtų. Laikoma šiltai apie 12 - 16 val.

Po to gira supilstoma į butelius ir laikoma šaltai. Po 2 - 3 dienų gira galima gerti.

Ingredientai

  • Apyniai:50 g.
  • Cukrus:1/2 kg.
  • duona (pluta):truputis
  • Medus:250 g.
  • Mielės:70 g.
  • Vanduo:5 l.
Kategorijos:
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Nėra komentarų...
Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas
Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 6 m.
Svečias
Prieš 6 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 6 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 6 m.
Svečias
Prieš 6 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?