Rabarbarų kompotas
Aprašymas
Gaivinantis rabarbarų kompotas, puikiai dera su citrina ar laimo vaisiumi. Sveika, pigu ir skanu!
Gaminimas
Nulupame rabarbarus ir supjaustome į maždaug 3 centimetrų ilgumo gabalėlius, užplikome verdančiu vandeniu ir palaikome jame 3-5 min. Paskiau supilame ant sietelio ir nukošiame.
Plikome tam, kad pašalinti oksalio rūgštį, kuri yra nuodinga. Iš vandens ir cukraus išverdame sirupą, pridedame citrinos, apelsinų žievelių ar laimų.
Į verdantį sirupą sudedame nuplikytus rabarbarus, supilame vyną ir ataušiname.
Rabarbarų kompotą galima virti su razinomis, kurias reikia sudėti kartu su rabarbarais.
Galime gerti šiltą ar ataušintą su ledukais.
Ingredientai
- Citrina:pagal skonį
- Cukrus:40 g.
- laimas:pagal skonį
- Rabarbarai:150 g.
- Vanduo:200 g.
- Vynas:10 g.
Receptas #5898

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Rabarbarų kompotas man labai gerai numalšina troškulį :) Tikrai skanu, nieko nereikia ir užtrunki kelias minutes. Apskritai dauguma kompotų galima pasidaryti labai greitai, apvirus uogas, vaisius ir pridedant cukraus.
Naujausi receptai
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |