Trintų vaisių ir uogų kokteilis su gaiviuoju spanguolių šerbetu
Aprašymas
„Skonio atgaivinimui” po gausių šventinio stalo vaišių...
Gaminimas
Bananus, vyšnias, braškes suplakite plakikliu, įmaišykite apelsinų sulčių.
Paruoškite šerbetą: sutrinkite spanguoles ir išspauskite sultis. Jas sumaišykite su vandeniu, cukrumi, citrinos sultimis ir užvirinkite. Atvėsinkite. Supilkite putojantį vyną ir pastatykite į šaldiklį. Kai masė lengvai pašals, ištraukite ir suplakite elektriniu maišytuvu. Plakite neilgai, maždaug 3 minutes, kad mišinys nepradėtų tirpti, tada vėl įstatykite į šaldiklį. Darydami pertraukas taip plakite kelis kartus, kol masė bus puri ir vientisa.
Taurę papuoškite lengvu šerkšnu - kraštelius pašlakstykite vandeniu ir aplipinkite cukrumi. Supilkite kokteilį, įdėkite šerbeto rutuliuką. Papuoškite žaluma.
Skanaus!
Receptas bei nuotrauka priklauso Vilniaus senamiestyje įsikūrusiam restoranui „Lokys“.
Ingredientai
- Apelsinų sultys:50 ml
- Bananai:50 g.
- Braškės:50 g.
- Citrinų sultys:0,5 vnt
- Cukrus:50 g.
- putojantis vynas :30 ml
- Spanguolės:60 g.
- Vanduo:20 g.
- Vyšnios:50 g.
Receptas #6790

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |