Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Grybai, užkepti pieno padaže su bulvėmis ir svogūnais
Aprašymas
Gardus, pirmam kartui pakankamai sudėtingas, rudens gerybių receptas. Recepte naudojamo padažo receptą rasite mano receptų knygoje arba naudodamiesi paieška.
Gaminimas
Paruošti baravykai smulkiai sukapojami, pasūdomi, apibarstomi pipirais ir kepinami riebaluose, kol visiškai išgaruoja vanduo. Tada sudedami pjaustyti svogūnai, dar pakepinama 10-15 min., pridedama česnako, kapotų petražolių, užpilama pieno padažu (padažo receptą galite rasti mūsų svetainėje), ir viskas supilama į riebalais išteptą keptuvę.
Paviršius sulyginamas, apibarstomas tarkuotu olandiškų sūriu, džiūvėsėliais, apšlakstomas sviestu ir kepama orkaitėje.
Lauksiu jūsų pasigaminto šio patiekalo nuotraukų.
Ingredientai
- Česnakai:1 g.
- Druska:pagal skonį
- Džiūvėsėliai:5 g.
- Grybai:250 g.
- pieno padažas:50 g.
- Pipirai:pagal skonį
- Sūris:5 g.
- Sviestas:25 g.
- Svogūnai:20 g.
- Žalumynai:žiupsnelis
Receptas #5921

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Puikus patiekalas. Augusta, prajuokinote dėl pieno, majonezo - seniai žmonės tokių pasninkų nesilaiko :) Pakalbėkite su kunigais, jų nuomonė visai kitokia ir per kūčių vakarienę valgo kiaušinius, majonezą ir geria vyną. Svarbiausia ne ką dedame į burną, o kokius žodžius sakome ja. Malonių švenčių visiems!
Kūčių patiekalai turi būti grynai PASNINKIŠKI, t.y. BE GYVULINĖS KILMĖS PRODUKTŲ (išskyrus žuvį). Jei patiekalo recepte yra PIENO (varškės, grietinės, kiaušinių, tradicinio - ne sojų - majonezo), tai jis negali būti Kūčių valgis...
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |