Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Balandėliai
Gaminimas
Karštu vandeniu perplauname (nuplikome) kopūstą, kad lapai tapų minkštais ir juos būtų galima atskirti. Tada pagaminame balandėlių įdarą iš faršo, apvirtų ryžių, supjaustyto svogūno bei kiaušinių. Į įdarą dedane prieskonius ir išminkome. Įdarą dedame į kopūsto lapus ir formuojame balandėlius. Puode įpilame šiek tiek vandens, kad apsemtų mažesnę pusę balandėlių, uždengiame dangčiu ir troškiname. Prieš troškinimą ant balandėlių užtarkuojame morkų. Troškinti rekomenduotina ant mažos ugnies apie 1,5 valandos. Tuo metu ruošiamas balandėlių padažas ir užkaičiamos virti bulvės. Visi padažui skirti produktai (miltai, stiklinė vandens, gritinė, pomidorų pasta, druska) gerai išmaišomi viename inde. Balandėlių troškinimo pabaigoje supilame ant jų paruoštą padažą ir dar patroškiname 20-30 minučių. Supjaustome raugintus agurkus ir patiekiame lėkštėje su bulvėmis. Valgant galima pagardinti grietine.
Ingredientai
Receptas #5084

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Aš irgi dažniausiai gaminu viską iš akies. Tik čia kas paitko buvo kaip tik 4 žmonėms sotiems pietums. Tai nebuvo progos persivalgyti
receptas puikus, bet galima ir neplikyti kopusto kad butu greiciau ji reikia ideti i mikrobange 5 minutes ir paskui nuimtus lapus nuplauti, taip greita ir pirstu nenusideginsit..
Paprasta, greitai padaroma ir labai skanu!! Paprastumas ir yra svarbiausia. Nepatinka man imantrus prieskoniai ir priedai, kuriu namuose niekad nebuna ir reikia begti ieskoti.. Aciu!
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |