Greitoji paieška

Balandėliai

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 1 val. 30 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(4 žvaigždutės; balsavo: 6)
6 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
exit
Atsiųsti nuotrauką

Gaminimas

Karštu vandeniu perplauname (nuplikome) kopūstą, kad lapai tapų minkštais ir juos būtų galima atskirti. Tada pagaminame balandėlių įdarą iš faršo, apvirtų ryžių, supjaustyto svogūno bei kiaušinių. Į įdarą dedane prieskonius ir išminkome. Įdarą dedame į kopūsto lapus ir formuojame balandėlius. Puode įpilame šiek tiek vandens, kad apsemtų mažesnę pusę balandėlių, uždengiame dangčiu ir troškiname. Prieš troškinimą ant balandėlių užtarkuojame morkų. Troškinti rekomenduotina ant mažos ugnies apie 1,5 valandos. Tuo metu ruošiamas balandėlių padažas ir užkaičiamos virti bulvės. Visi padažui skirti produktai (miltai, stiklinė vandens, gritinė, pomidorų pasta, druska) gerai išmaišomi viename inde. Balandėlių troškinimo pabaigoje supilame ant jų paruoštą padažą ir dar patroškiname 20-30 minučių. Supjaustome raugintus agurkus ir patiekiame lėkštėje su bulvėmis. Valgant galima pagardinti grietine.

Ingredientai

  • "vegeta":pagal skonį
  • Bulvės:0,5-1 kg.
  • Druska:pagal skonį
  • Faršas:1 kg.
  • Grietinė:150 g.
  • Kiaušiniai:2 vnt.
  • Kopūstas:0,5-1 vnt.
  • Miltai:2 šaukštai
  • Morkos:1-3 vnt
  • Pipirai:pagal skonį
  • Pomidorų pasta:50 g.
  • Rauginti agurkai:400 g.
  • Ryžiai:1 stiklinė
  • Svogūnai:2 vnt.
  • Vanduo:1 stiklinė

Atsiliepimai ir vertinimai

IgUfogZFylVemEmf
Prieš 6 m.
Grupė:
Įvertino:

Aš irgi dažniausiai gaminu viską iš akies. Tik čia kas paitko buvo kaip tik 4 žmonėms sotiems pietums. Tai nebuvo progos persivalgyti

kopustas
Prieš 8 m.
Grupė:
Įvertino:

nemegstu balandeliu ,

krustina
Prieš 8 m.
Grupė:
Įvertino:

receptas puikus, bet galima ir neplikyti kopusto kad butu greiciau ji reikia ideti i mikrobange 5 minutes ir paskui nuimtus lapus nuplauti, taip greita ir pirstu nenusideginsit..

Daiva
Prieš 8 m.
Grupė:
Įvertino:

Paprasta, greitai padaroma ir labai skanu!! Paprastumas ir yra svarbiausia. Nepatinka man imantrus prieskoniai ir priedai, kuriu namuose niekad nebuna ir reikia begti ieskoti.. Aciu!

Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas
Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 5 m.
Svečias
Prieš 5 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 5 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 5 m.
Svečias
Prieš 5 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?