Greitoji paieška

Kepti baklažanai

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 1 val. 20 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(0 žvaigždutės; balsavo: 0)
2 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
exit
Atsiųsti nuotrauką

Gaminimas

Baklažanus nulupti, supjaustyti išilgai plonomis riekėmis; keptuvėje pašildyti 35 g. alyvų aliejaus ir pakepinti jame baklažanus. Nusausinti marle arba servetėle.

Paruošti įdarą: sumalti avieną su svogūnais, sudėti nuluptus, gabaliukais supjaustytus, be sėklų pomidorus. Viską sukrėsti į keptuvę ir pakepinti likusiame aliejuje, pasūdyti, pabarstyti pipirais.

Formą patepti aliejumi, išdėlioti joje pakaitomis sluoksnį baklažanų, sluoksnį įdaro ir t. t. Aplieti pomidorų sultiniu ir 1 val. kepti nelabai karštoje orkaitėje.

Pomidorų sultinys: 1 kg. pomidorų nuplauti, supjaustyti gabaliukais. Į puodą su 30 g. karšto aliejaus sudėti pomidorus, 5 g. česnakų, 100 g. svogūnų, viską apkepinti. Įmesti lauro lapų, truputį čiobrelių ir dar 30 min. troškinti ant silpnos ugnies. Po to lauro lapus ir čiobrelius išimti, gautą sultinį perkošti per sietą. Kaitinant ant silpnos ugnies, įberti 10 - 15 g. miltų, pasūdyti, įberti pipirų.

Ingredientai

exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Nėra komentarų...
Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas
Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 6 m.
Svečias
Prieš 6 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 6 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 6 m.
Svečias
Prieš 6 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?