Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Kepti baklažanai
Gaminimas
Baklažanus nulupti, supjaustyti išilgai plonomis riekėmis; keptuvėje pašildyti 35 g. alyvų aliejaus ir pakepinti jame baklažanus. Nusausinti marle arba servetėle.
Paruošti įdarą: sumalti avieną su svogūnais, sudėti nuluptus, gabaliukais supjaustytus, be sėklų pomidorus. Viską sukrėsti į keptuvę ir pakepinti likusiame aliejuje, pasūdyti, pabarstyti pipirais.
Formą patepti aliejumi, išdėlioti joje pakaitomis sluoksnį baklažanų, sluoksnį įdaro ir t. t. Aplieti pomidorų sultiniu ir 1 val. kepti nelabai karštoje orkaitėje.
Pomidorų sultinys: 1 kg. pomidorų nuplauti, supjaustyti gabaliukais. Į puodą su 30 g. karšto aliejaus sudėti pomidorus, 5 g. česnakų, 100 g. svogūnų, viską apkepinti. Įmesti lauro lapų, truputį čiobrelių ir dar 30 min. troškinti ant silpnos ugnies. Po to lauro lapus ir čiobrelius išimti, gautą sultinį perkošti per sietą. Kaitinant ant silpnos ugnies, įberti 10 - 15 g. miltų, pasūdyti, įberti pipirų.
Ingredientai
- Alyvų aliejus:65 g.
- Aviena:250 g.
- Baklažanai:600 g.
- Druska:pagal skonį
- Kiaušiniai:2 vnt.
- Pipirai:pagal skonį
- Pomidorai:300 g.
- Svogūnai:100 g.
Receptas #7023

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Prieš 6 m. |
Svečias |
Prieš 6 m. |
Svečias |
Prieš 6 m. |
Svečias |
Prieš 6 m. |
Svečias |
Prieš 6 m. |
Svečias |