Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Sarmalė - įdaryti kopūstai
Aprašymas
Sarmalė - nacionalinis rumunų valgis.
Gaminimas
Visa mėsa supjaustoma mažais gabaliukais ir 2 kartus permalama mėsmale. Malant antrą kartą, į mėsą sudedamas piene išmirkytas ir nuspaustas pyragas, smulkiai supjaustyti pakepinti svogūnai, įberiama druskos, pipirų, krapų ar petražolių, įmušami kiaušiniai. Viskas gerai sumaišoma. Paskui iš šios masės padaromi riešuto dydžio kukuliai.
Kopūstų lapai nuplikinami verdančiu vandeniu. Į kiekvieną lapą įdedama po nedidelį gabalėlį kiaulės taukų, kad sarmalė būtu sultingi.
Sarmalė gaminama 3 dienas. Pirmą dieną mėsos kukuliai apkepinami riebaluose, apipilami trupučiu mėsos sultinio ir patroškinami.
Troškinimui reikia molinių puodelių. Jie uždengiami dangčiu, o kraštai apklijuojami tešla. Sarmalė troškinami ant nedidelės ugnies, kol nugaruoja pusė sultinio. Paskui puodas vėl pastatomas vėsioje vietoje.
Antrą dieną valgis patroškinamas baltame vyne su pomidorų pasta. Paskui puodas vėl pastatomas vėsion vieton.
Trečią dieną viskas išverčiama į platų puodą, ant viršaus sudedami smulkiai supjaustyti kopūstai ir pomidorų skiltelės. Beje, kukuliai sudedami laisvai, kad vienas kito nesiektų. Ant viršaus užbarstoma lašinukų kubelių. Puodas su valgiu įstatomas į orkaitę ir, jį kartais sukratant, troškinama. Kai kukuliai apsitraukia gruzdžia pluta, sarmalė tuojau patiekiama.
Ingredientai
- Baltasis vynas:1 taurelė
- Druska:truputis
- Kiauliena:350 g.
- Kiaušiniai:1-2 vnt.
- Kopūstas:1 vnt.
- Krapai:truputis
- Kumpis:100 g.
- Lašinukai:truputis
- Pienas:truputis
- Pipirai:truputis
- Pomidorai:4-5 vnt.
- Pomidorų pasta:1 šaukštas
- Pyragas:50 g.
- Riebalai:truputis
- Sultinys:truputis
- Svogūnas:1 vnt.
- Taukai:2 šaukštai
- Veršiena:150 g.
Receptas #6606

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |