Greitoji paieška

Sarmalė - įdaryti kopūstai

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 1 val. 39 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(0 žvaigždutės; balsavo: 0)
2 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
11 foto
exit
Atsiųsti nuotrauką

Aprašymas

Sarmalė - nacionalinis rumunų valgis.

Gaminimas

Visa mėsa supjaustoma mažais gabaliukais ir 2 kartus permalama mėsmale. Malant antrą kartą, į mėsą sudedamas piene išmirkytas ir nuspaustas pyragas, smulkiai supjaustyti pakepinti svogūnai, įberiama druskos, pipirų, krapų ar petražolių, įmušami kiaušiniai. Viskas gerai sumaišoma. Paskui iš šios masės padaromi riešuto dydžio kukuliai.

Kopūstų lapai nuplikinami verdančiu vandeniu. Į kiekvieną lapą įdedama po nedidelį gabalėlį kiaulės taukų, kad sarmalė būtu sultingi.

Sarmalė gaminama 3 dienas. Pirmą dieną mėsos kukuliai apkepinami riebaluose, apipilami trupučiu mėsos sultinio ir patroškinami.

Troškinimui reikia molinių puodelių. Jie uždengiami dangčiu, o kraštai apklijuojami tešla. Sarmalė troškinami ant nedidelės ugnies, kol nugaruoja pusė sultinio. Paskui puodas vėl pastatomas vėsioje vietoje.

Antrą dieną valgis patroškinamas baltame vyne su pomidorų pasta. Paskui puodas vėl pastatomas vėsion vieton.

Trečią dieną viskas išverčiama į platų puodą, ant viršaus sudedami smulkiai supjaustyti kopūstai ir pomidorų skiltelės. Beje, kukuliai sudedami laisvai, kad vienas kito nesiektų. Ant viršaus užbarstoma lašinukų kubelių. Puodas su valgiu įstatomas į orkaitę ir, jį kartais sukratant, troškinama. Kai kukuliai apsitraukia gruzdžia pluta, sarmalė tuojau patiekiama.

Ingredientai

  • Baltasis vynas:1 taurelė
  • Druska:truputis
  • Kiauliena:350 g.
  • Kiaušiniai:1-2 vnt.
  • Kopūstas:1 vnt.
  • Krapai:truputis
  • Kumpis:100 g.
  • Lašinukai:truputis
  • Pienas:truputis
  • Pipirai:truputis
  • Pomidorai:4-5 vnt.
  • Pomidorų pasta:1 šaukštas
  • Pyragas:50 g.
  • Riebalai:truputis
  • Sultinys:truputis
  • Svogūnas:1 vnt.
  • Taukai:2 šaukštai
  • Veršiena:150 g.
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Nėra komentarų...
Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas

Naujausi receptai

Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 10 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?