Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Tradiciniai Sibiro koldūnai
Aprašymas
Ši receptą suradau rusiškame tinklalapyje. Seniau turėdavau daug vargo su tešla. O gaminant pagal šį receptą - jokių problemų. Ir koldūnai - skanumėlis :)
Gaminimas
Kiaušinį išplakti ir padalinti į dvi dalis. Vieną pusę kiaušino išplakti su vandeniu ir druska. Ant stalo supilti miltus į krūvelę, padaryti duobutę ir į ją supilti plakinį. Minkyti tešlą, kol nelips prie rankų. Tai gana greitas procesas. Įdėti tešlą į maistinę plėvelę ir bent 20 min. padėti į šaldytuvą. Tada ji išbrinks ir labai lengvai kočiosis. Kol tešla bręsta, pasigaminame įdarą.
Įdaras: mėsą sumalti per smulkų sietelį. (galit naudoti ir pirktinį, bet tada jau vandens nebepilkite). Kartu sumalti ir svogūną. (Jei naudosite vištieną arba kalakutieną įdarui, vietoje svogūno reikėtų dėti česnaką.) Sudėti visus prieskonius ir išmaišyti. Pabaigoje įpilti vandens, kad faršas būtų minkštas.
Ant miltais pabarstyto stalo iškočioti didelį blyną ir aptepti likusiu kiaušiniu, tada išspausti apskritimus. Jei neturite formos, tiks paprasčiausia taurelė ar stiklinė. Rankas pastoviai pasibarstyti miltais, kad tešla neliptų prie rankų ir darbas sklandžiau eitų lipdant koldūnus. Dėti faršą į tešlos apskritimą, sulenkti per pusę, kraštus tolygiai užspausti ir abu smailius galiukus sujungti. Bet galima to ir nedaryti. Tiesiog man ši "skybėliukų" forma labiau patinka.
Koldūnus dėti į verdanti ir silpnai pasūdytą vandenį. Virti apie 8-10 min. (ant silpnos ugnies, bet kad vanduo virtų). Jei visų neįveiksite, tai dėkite ant lentelės sudėtus koldūnus ir užšaldykite. Bus kitam kartui greiti pietūs arba vakarienė.
Patiekti su grietine ir pabarstyti šviežiai maltais pipirais. Arba labai skanu su namine adžika.
Ingredientai
Receptas #7194

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
megstu naminius koldunus. sis receptas tikrai labai lengvas ir koldunu skonis puikus.
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |