Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
KALĖDINĖ EGLUTĖ (iš tinginio pyrago)
Aprašymas
Labai skani ir puošni eglutė iš tinginio pyrago :)
Gaminimas
Iš A4 formato popierinės bylos (ištiesus bylą, gaunasi A4 dydžio lapas ir, aišku, išėmiau metalinį segiklį :) ) susukti kūgio formą, suklijuoti su lipnia juostele. Šią formą iškloti folijos ar sviestiniu popieriumi.
Mažais gabaliukais susmulkinti sausainius. Ant silpniausios ugnies, uždėti didelį puodą (tokį, kad patogu būtų po to sudėjus sausainius maišyti), jame ištirpinti sviestą, supilti kondensuotą pieną, išmaišyti, suberti/ išsijoti per sietelį kakavą (pagal skonį). Viską gerai išmaišyti, maišyti nuolat, kol truputį sutirštės. Išjungti ugnį. Suberti sausainius. Išmaišyti. Šią masę po šauktą dėti į formą ir vis paspausti, kad suliptų. Sudėjus viską, šį bokštą paguldyti į šaldytuvą 10-iai valandų, kad sustingtų (aš eglutę darau vakare, o kitą dieną papuošiu).
Iš šaldytuvo išimti eglutę, nuimti nuo jos (folijos ar sviestinį) popierių.
Į puodą, kuris turi būti įdėtas į kitą didesnį puodą su karštu vandeniu, sudėti sulaužytą gabaliukais šokoladą, supilti pieną, ir maišyti kol pasidarys vientisa masė. Šiuo šokoladu, pvz. šepetėliu ar peiliu, aptepti eglutę. „Raffaello“ saldainį truputį įmerkti į šokoladą ir prilipdyti ant eglutės viršūnės. Apibarstyti eglutę kokoso drožlėmis, galima ir kitokios spalvos kokoso drožlėmis apibarstyti, atrodys eglutė kaip su žaisliukais papuošta (aš prilipdau su peiliu).
SKANAUS!!! :)
Ingredientai
Receptas #6757

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Jeigu taip pat skanu, kaip ir gražu, tuomet kalėdų stalui puikiai tiks!
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |