Šoninės vyniotinis su daržovėmis
Aprašymas
Receptas 12-ai asmenų.
Gaminimas
Šoninė nuplaunama bei nusausinama. Padėjus ant lentos oda į apačią, aštriu peiliu įpjovus plėvę išimami kaulai. Sulyginti raumenys ištrinami pipirais. Pridengus marle, paliekama 30 minučių. Paskui kietai suvyniojama ir aprišama (kaip dešra rūkymui) stipriu kaproniniu siūlu.
Vyniotinį geriau virti žuvies arba dideliame puode, kad nereikėtų jo lenkti. Įdėtas į puodą vyniotinis užpilamas karštu vandeniu, uždengiamus verdamas. Po valandos virimo sudedamos nuvalytos, į 4 dalis išilgai perpjautos morkos, svogūnai ir dar valandą paverdama. Prieš baigiant virti dedami pipirai, lauro lapeliai.
Išvirus šoninė atvėsinama tame pačiame sultinyje, kur virė, o paskui, išėmus iš sultinio, paslegiama.
Prieš tiekiant nuimami siūlai, šoninė supjaustoma 0,7-1 cm storio griežinėliais.
Prie šoninės padažinėje paduodama krienų su grietine.
Ingredientai
- Kvapieji pipirai:15 vnt.
- Lauro lapai:2 vnt.
- Morkos:2 vnt.
- Šoninė:2 Kg.
- Svogūnai:2 vnt. (nedideli)
Receptas #6530

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |