Greitoji paieška

Šventiškas rūkytas kumpis

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 2 val. 30 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(0 žvaigždutės; balsavo: 0)
1 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
11 foto
exit
Atsiųsti nuotrauką

Aprašymas

Puikiai derės prie šventinio stalo

Gaminimas

Vietoj išrūgų tinka parūgštintas vanduo.

Kumpis 12 valandų laikomas išrūgose arba parūgštintame vandenyje. Po to gerai nuplaunamas, nusausinamas, kočėlu iš visų pusių apdaužomas, įtrinamas sutarkuotu česnaku, apibarstoma nuplikytais kmynais, o kumpio oda įpjaustoma kvadratėliais.

Skarda ištepama riebalais, į ją dedamas kumpis, įpilama truputis vandens, sudedami prieskoniai ir kepama vidutinio karštumo krosnyje 1,5-2 valandas dažnai pataisant.

Iškepęs kumpis ataušinamas ir puošiamas krienais su burokėliais. (Į krienus dedama truputis želatinos)

Tiekiant kumpio kaulas apvyniojamas smulkiai iškarpytu kraštu servetėle. Aplink kumpi apdėliojama pupų, agurkų, raugintų nedidelių burokėlių, virtų nuluptų kiaušinių.

Ingredientai

  • Česnakas:1 vnt.
  • išrūgos:3 l
  • Juodieji pipirai:4-5 vnt.
  • Kmynai:2 šaukštai
  • Krienai:40 g.
  • Kumpis:5 Kg.
  • Kvapieji pipirai:4-5 vnt.
  • Lauro lapai:5-8 vnt.
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Nėra komentarų...
Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas
Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 6 m.
Svečias
Prieš 6 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 6 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 6 m.
Svečias
Prieš 6 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?