Upėtakis drebučiuose su pievagrybiais
Aprašymas
Upėtakis drebučiuose papuoš kiekvieno šventinį stalą.
Gaminimas
Į 1 litrą vandens sudedamos prieskoninės daržovės bei prieskoniai ir verdama 30 minučių. Upėtakis išdarinėjamas pro pakakles pjūvį. Daržovių sultinys iškošiamas, į jį supilamas vynas, įdedama žuvis ir verdama.
Išvirusi žuvis nuvarvinama ir dedama į pailgą pusdubenį. Aplink upėtakį sudėliojamos alyvuogės, išilgai į 4 dalis perpjauti marinuoti agurkai, pievagrybiai, pomidorų ketvirčiai ir vieno kietai virti kiaušinio griežinėliai.
Puode likęs sultinys verdamas kol lieka 0,5l skysčio. Jame ištirpinama išbrinkusi želatina ir iškošiama. Pradėjusiu stingti skysčiu apipilamas papuoštas upėtakis. Pusdubenis padedamas į šaldytuvą.
Majonezas arba jo padažas tiekiamas atskirai padažinėje.
Ingredientai
- Aliejus:
- Alyvuogės:1/2 stiklinė (sūdytos)
- Baltasis vynas:0,5 l
- Citrinos:2 vnt.
- Druska:pagal skonį
- Kiaušiniai:2 vnt.
- Kvapieji pipirai:2 vnt.
- Lauro lapai:keletas
- Malti pipirai:pagal skonį
- Marinuoti agurkai:30 g.
- Morkos:1 vnt.
- Petražolės:truputis
- Pievagrybiai:2/3 stiklinės (virti)
- Pomidorai:3-4 vnt.
- Svogūnai:3 vnt.
- Upėtakis:didesnis
- Vanduo:1 l
- Želatina:šaukštas
Receptas #6482

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |