Balandėliai (įdaryti daržovėmis)
Aprašymas
Klasikiniai daržovėmis įdaryti ir mūsų visų pamėgti balandėliai. Puiki proga prisiminti šį patiekalą ir gardžiai papietauti!
Gaminimas
Nuvalytam kopūstui išpjaunamas kotas, gūžė dedama į verdantį pasūdytą vandenį ir verdama 15-20 min. Pusiau išviręs kopūstas išimamas skylėtu samčiu, leidžiama nutekėti vandeniui ir išardoma į atskirus lapus.
Stambesnės lapų gyslos nupjaunamos arba sumušamos kūjeliu.
Įdarui morkos, ropės, svogūnai smulkiai supjaustomi, pakepinami margarine, pridedama virtų ryžių, kietai virto kapoto kiaušinio, maltų pipirų, druskos, ir viskas gerai išmaišoma. Į kimšinį galima įdėti smulkiai pjaustytų petražolių lapelių.
Ant kiekvieno paruošto kopūsto lapo dedama įdaro, suvyniojama voko pavidalu, apvoliojama miltais, dedama į riebalais ištepta skardą arba keptuvę, apkepama, užpilama grietinės padažu su pomidorų tyre ir kepama orkaitėje 1-1,5 valandos.
Pateikiant valgyti, kopūstainiai užpilami tuo pačiu padažu ir apibarstomi žalumynais.
Ingredientai
- Druska:pagal skonį
- Kiaušiniai:1/4 vnt.
- Kopūstas:200 g.
- Krapai:pagal skonį
- Miltai:5 g.
- Morkos:50 g.
- Pipirai:pagal skonį
- Pomidorų padažas:50 g.
- ropė:20 g.
- Ryžiai:10 g.
- sviestas (tinka ir margarinas):15 g.
- Svogūnai:25 g.
Receptas #5913

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |