Greitoji paieška

Cepelinai

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 1 val. 0 min.
Sudėtingumas: Vidutinis
Įvertinimas:
(4 žvaigždutės; balsavo: 9)
11 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
13 foto
exit
Atsiųsti nuotrauką

Aprašymas

Lietuvių nacionalinio patiekalo klasikinis receptas! Skanaus.

Gaminimas

Pusė bulvių išverdama nenuluptų, o pusė nuskutama ir sutarkuojama. Išvirtos bulvės nulupamos ir permalamos. Žalios šiek tiek nusunkiamos, sumaišomos su virtomis bulvėmis, druska ir išmaišoma.

Tada bulvių masė suskirstoma gabalėliais, ant delno išplojami paplotėliai, dedama kimšinio (sumalta jautiena), ir padaromi apvalūs pailgi kukuliai. Jie dedami į pasūdytą vandenį ir verdami pusę valandos. Iki patiekiant laikomi tame pačiame vandenyje, kuriame virė.

Patiekiant valgyti, išgriebiami skylėtu samčiu ir užpilami smulkiai pjautytais spirgintais lašinukais su svogūnais.

Ingredientai

exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

živilė
Prieš 8 m.
Grupė:
Įvertino:

Perskaičiau 3 receptus didžkukulių ir nei viename neradau, kad reikia išsunkus tarkuotas bulves, kai nusistovės skystis , skystį nupilti ir likusį krakmolą įdėti į tarkį.

meirute
Prieš 8 m.
Grupė: Pradedantieji
Įvertino:

daznai cia voketijoj vyruj as tuos cepelinus verdu..tikrai skanu...

sigitas
Prieš 8 m.
Grupė: Pradedantieji
Įvertino:

nesamone,dviem cepelinam pagaminti reikia 1val.laiko

dovilele
Prieš 9 m.
Grupė: Pradedantieji
Įvertino:

mmmm uzsinorejau vidury nakties...:)

edita
Prieš 9 m.
Grupė: Pradedantieji
Įvertino:

aciu skanu

viktorija
Prieš 9 m.
Grupė: Pradedantieji
Įvertino:

skanumelis

Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas
Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 6 m.
Svečias
Prieš 6 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 6 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 6 m.
Svečias
Prieš 6 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?