Cepelinai
Aprašymas
Lietuvių nacionalinio patiekalo klasikinis receptas! Skanaus.
Gaminimas
Pusė bulvių išverdama nenuluptų, o pusė nuskutama ir sutarkuojama. Išvirtos bulvės nulupamos ir permalamos. Žalios šiek tiek nusunkiamos, sumaišomos su virtomis bulvėmis, druska ir išmaišoma.
Tada bulvių masė suskirstoma gabalėliais, ant delno išplojami paplotėliai, dedama kimšinio (sumalta jautiena), ir padaromi apvalūs pailgi kukuliai. Jie dedami į pasūdytą vandenį ir verdami pusę valandos. Iki patiekiant laikomi tame pačiame vandenyje, kuriame virė.
Patiekiant valgyti, išgriebiami skylėtu samčiu ir užpilami smulkiai pjautytais spirgintais lašinukais su svogūnais.
Receptas #5986

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Perskaičiau 3 receptus didžkukulių ir nei viename neradau, kad reikia išsunkus tarkuotas bulves, kai nusistovės skystis , skystį nupilti ir likusį krakmolą įdėti į tarkį.
daznai cia voketijoj vyruj as tuos cepelinus verdu..tikrai skanu...
Naujausi receptai
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |