Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Didžkukuliai
Aprašymas
Gardūs lietuviški didžkukuliai.
Gaminimas
Bulvės išverdamos, sumalamos mėsmale, imušame kiaušinius, gerai sumaišom vientisą masę ir nusunkiame per rėtį arba marlę. Vėliau įdedame krakmolo ir vėl išmaišome. Mėsa sumalame su mėsmale. Iš bulvių masės padarom paplotėlius, uždedame maltos mėsos (galima pagal skonį dėti varškės ar grybų įdaro) ir padarome kukulius. Kukulius sudedame į pasūdyta verdanti vandenį ir verdame apie pusvalandį.
Patiekiant į bliūdelį dedame šiek tiek sviesto, sudedame keletą kukulių ir užpilame grietine. Galima užpilti ir kitu mėgstamu padažu.
Ingredientai
- Bulvės:350 g.
- Druska:pagal skonį
- Grietinė:70 g.
- Kiaušiniai:2 vnt.
- Krakmolas:3-5 šaukštai
- Mėsa:100 g.
- Sviestas:15 g.
Receptas #5987
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
ir ne tik nusunkti virtas ir sumaltas bulves, bet dar ir kiaušinį. tai kam jo iš viso reikia?
skamba labai paprastai,reikes pabandyti,o kuom galeciau pakeisti mesmale,nes gyvenu uzsieni ir cia jos neturiu.
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |