Greitoji paieška

Vėdarai

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 1 val. 0 min.
Sudėtingumas: Vidutinis
Įvertinimas:
(3 žvaigždutės; balsavo: 9)
20 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
13 foto
exit
Atsiųsti nuotrauką

Aprašymas

Bulvinių vėdarų receptas. Gaminta tikrame pečiuje, tačiau recepte pakeičiau į orkaitę.

Gaminimas

Nuskustas bulves sutarkuojame.

Pakepintus lašinukus ir svogūnus keptuvėje įmaišome į bulvių tarkį.

Labai svarbu gerai išplauti žarnas su druska. Išplovus, prikemšame bulvių

tarkiu su priedais. Kimšti reikia ne pet daug (didesnę pusę žarnos), nes kepant susprogs.

Kai kimšimas baigtas, svarbu žarnų galus užrišti arba prismeigti dantų krapštukais.

Prieš kepant įkaitiname oraitę iki 200 laipsnių ir ištepkite skardą aliejumi.

Kepant kartais palaistykite vėdarus skardoje susidariusiais riebalais.

Kepti reikia apie 45 minutes. Jeigu vėdarai stori - ilgiau.

Po keliolikos minučių kepimo, dar kartą užsmaigstykite vėdarų galus.

Na, o padažo šiam vėdarų receptui neaprašinėsime. Spirgučius pakepinti moka turbūt kiekvienas! Nepamir6kite grietinės!

Skanaus!

Ingredientai

  • Aliejus:kepimui
  • Bulvės:1,5 kg
  • Druska:šiek tiek
  • kiaulės žarnos:5 vnt.
  • Lašiniai:250 g.
  • Pipirai:šiek tiek
  • svogūnų galvos:1-2 vnt.
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

rima
Prieš 8 m.
Grupė:
Įvertino:

senai visi tai zino

Birutuke
Prieš 9 m.
Grupė: Pradedantieji
Įvertino:

o kokia cia naujiena, pritariu Rasai labai skanus patiekalas

aho,
Prieš 9 m.
Grupė: Pradedantieji
Įvertino:

tai naujiena. Nuo kada Lietuvoj kepami vėdarai?

Rasa
Prieš 9 m.
Grupė: Pradedantieji
Įvertino:

Labai skanus patiekalas....

Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas
Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 6 m.
Svečias
Prieš 6 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 6 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 6 m.
Svečias
Prieš 6 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?