Vėdarai
Aprašymas
Bulvinių vėdarų receptas. Gaminta tikrame pečiuje, tačiau recepte pakeičiau į orkaitę.
Gaminimas
Nuskustas bulves sutarkuojame.
Pakepintus lašinukus ir svogūnus keptuvėje įmaišome į bulvių tarkį.
Labai svarbu gerai išplauti žarnas su druska. Išplovus, prikemšame bulvių
tarkiu su priedais. Kimšti reikia ne pet daug (didesnę pusę žarnos), nes kepant susprogs.
Kai kimšimas baigtas, svarbu žarnų galus užrišti arba prismeigti dantų krapštukais.
Prieš kepant įkaitiname oraitę iki 200 laipsnių ir ištepkite skardą aliejumi.
Kepant kartais palaistykite vėdarus skardoje susidariusiais riebalais.
Kepti reikia apie 45 minutes. Jeigu vėdarai stori - ilgiau.
Po keliolikos minučių kepimo, dar kartą užsmaigstykite vėdarų galus.
Na, o padažo šiam vėdarų receptui neaprašinėsime. Spirgučius pakepinti moka turbūt kiekvienas! Nepamir6kite grietinės!
Skanaus!
Ingredientai
Receptas #6491

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
o kokia cia naujiena, pritariu Rasai labai skanus patiekalas
Naujausi receptai
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |