Greitoji paieška

Lazanija

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 1 min.
Sudėtingumas: Vidutinis
Įvertinimas:
(1 žvaigždutės; balsavo: 3)
6 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
12 foto
exit
Atsiųsti nuotrauką

Aprašymas

Lazanija gan sudėtingas makaronų patiekalas. Ingredientų papildyti galim pagal skonį, tačiau svarbiausia masės kietumas/vientisumas, kad neišbėgtų per kraštus ir kad nebūtų per kieta.

Gaminimas

Visų pirma paruoškime mėsos faršą. Įkaitintoje keptuvėje sudedame mėsos faršą ir gerai iškepkime vartydami mentele.

Iškeptą faršą sudėkime į troškintuvą.

Taip pat, į tą patį troškintuvą sudėkime apkeptas supjaustytas visas daržoves įvardintas ingredientų sąraše. Kepant dažoves pabaigoje sudėkime prieskonius.

Kai faršą bei daržoves su prieskoniais jau turime troškintuve, sudėkime pomidorus (galima įpilti su šiek tiek pomidorų sulčių) ir troškinkime 40-50 minučių.

Pienas, miltai ir sūris reikalingas padažui. Kol troškinasi, pradėkime padažo gamybą. Puodelyje ištirpinkime sviestą, suberkime miltus, pakepkime iki minutės laiko ir maišydami supilkime pieną. Maišykite tol, kol gausis tirštas padažas, lėtai ir ilgai. Galiausiai supilkite sūrį.

Kai faršas su priedais išsitroškino ir kai jau turime paruoštą padažą, galime formuoti lazaniją. Geriausiai tinka aukštesnis indas su kraštais. Jame dedame lazanijos lakštą, po to faršą su priedais ir padažą, po to vėl lakštą, mėsa ir padažą. Ant viršaus lakšto dėti nebereikia.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite apie 40 minučių.

Ingredientai

  • Aliejus:2 šaukštai
  • Druksa:pagal skonį
  • Fermentinis sūris:100 g
  • konservuoti pomidorai savose sultyse:1 kg
  • Lauro lapas:3 vnt.
  • Lazanijos lakštai:1 pakelis
  • Malta jautiena:300 g
  • malta veršiena:200 g
  • Malti juodieji pipirai:pagla skonį
  • Miltai:50 g
  • Morkos:2 vnt.
  • Pienas:0,5 litro
  • Raudonėlis:pagal skonį
  • Sviestas:50 g
  • Svogūnas:1 vnt.
  • Vanduo:truputį
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Nėra komentarų...
Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas

Naujausi receptai

Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 10 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?