Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Lazanija
Aprašymas
Lazanija gan sudėtingas makaronų patiekalas. Ingredientų papildyti galim pagal skonį, tačiau svarbiausia masės kietumas/vientisumas, kad neišbėgtų per kraštus ir kad nebūtų per kieta.
Gaminimas
Visų pirma paruoškime mėsos faršą. Įkaitintoje keptuvėje sudedame mėsos faršą ir gerai iškepkime vartydami mentele.
Iškeptą faršą sudėkime į troškintuvą.
Taip pat, į tą patį troškintuvą sudėkime apkeptas supjaustytas visas daržoves įvardintas ingredientų sąraše. Kepant dažoves pabaigoje sudėkime prieskonius.
Kai faršą bei daržoves su prieskoniais jau turime troškintuve, sudėkime pomidorus (galima įpilti su šiek tiek pomidorų sulčių) ir troškinkime 40-50 minučių.
Pienas, miltai ir sūris reikalingas padažui. Kol troškinasi, pradėkime padažo gamybą. Puodelyje ištirpinkime sviestą, suberkime miltus, pakepkime iki minutės laiko ir maišydami supilkime pieną. Maišykite tol, kol gausis tirštas padažas, lėtai ir ilgai. Galiausiai supilkite sūrį.
Kai faršas su priedais išsitroškino ir kai jau turime paruoštą padažą, galime formuoti lazaniją. Geriausiai tinka aukštesnis indas su kraštais. Jame dedame lazanijos lakštą, po to faršą su priedais ir padažą, po to vėl lakštą, mėsa ir padažą. Ant viršaus lakšto dėti nebereikia.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite apie 40 minučių.
Ingredientai
- Aliejus:2 šaukštai
- Druksa:pagal skonį
- Fermentinis sūris:100 g
- konservuoti pomidorai savose sultyse:1 kg
- Lauro lapas:3 vnt.
- Lazanijos lakštai:1 pakelis
- Malta jautiena:300 g
- malta veršiena:200 g
- Malti juodieji pipirai:pagla skonį
- Miltai:50 g
- Morkos:2 vnt.
- Pienas:0,5 litro
- Raudonėlis:pagal skonį
- Sviestas:50 g
- Svogūnas:1 vnt.
- Vanduo:truputį
Receptas #8328

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |