Aštrūs Oliverio šonkauliai su čili pipirais ir paprikomis
Gaminimas
Papildomi reikmenys - gili skarda (geriau stiklinė ar keramikinė), folija. Gaminame marinatą: smulkiai supjaustome čili pipirus ir česnakus, kitus aštrius pipirus, tarkuojame stambia tarka papriką, nutarkuojame apelsino bei limetos žieveles, dedame druską, pipirus, pilame aliejų. Šiuo mišiniu ištriname šonkaulius ir (geriausiu atveju) palaikome per naktį, ar bent jau dvi valandas. Tuomet įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, dedame kepsnį į kepimo indą, ant kepsnio uždedame visą marinatą, indą sandariai uždengiame folija. Kepame valandą. Mėsa per tą laiką palengva troškinasi savo sultyse, tampa minkšta ir aromatinga. Išimame indą iš orkaitės, nuimame foliją, tuomet ant kepsnio pilame medų ir išspaustas apelsino bei limetos sultis, vėl kišame į orkaitę ir kepame dar pusė valandos kol truputį apskrus. Patiekiame su daržovių salotomis ir kepimo metus susidariusiu padažu. Jei mėgstate bulvytes, jas galite iškepti atskirai kitoje skardoje.
Ingredientai
- Alyvuogių aliejus:3 šaukštai
- Apelsinai:1 vnt.
- Česnakai:3 skiltys
- Čili pipirai:2 vnt.
- Druska:pagal skonį
- laimas:1 vnt.
- Malti pipirai:pagal skonį
- Medus:3 šaukštai
- Saldžioji paprika:1 vnt.
- Šonkauliai su mėsa:1 kg.

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Kaip suprantu limeta tai laimas, na o iskept sonkaulius 18C tikrai neimanoma. Tikriausiai 180C.
Naujausi receptai
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |