Aukštaitiškas paštetas
Gaminimas
Kepenis supjaustykite 1 cm. storio griežinėliais, užpilkite verdančiu vandeniu ir maišant pakaitinkite 8 - 10 min. Vandenį, kuriame kepenys virė, nupilkite. Vėl užpilkite verdančiu vandeniu, po to kelis kartus perplaukite šaltu vandeniu ir pašalinkite kraujo likučius.
Kepenis nusausinkite ir kartu su 1/3 lašinukų, svogūnais bei sūriu kelis kartus permalkite mėsmale. Po to į masę įmuškite kiaušinį, sudėkite pipirus, druską, kubeliais pjaustytus lašinukus (100 g.), sutrintą muskato riešutą ir viską gerai išmaišykite.
Likusius lašinukus supjaustykite 0,2 - 0,3 cm. sluoksniais, išklokite ant stalo, sudėkite paruoštas kepenis ir susukite vyniotinį. Po to įvyniokite į celofaną, perriškite špagatu ir dėkite į verdantį vandenį.
Virkite 50 - 60 min. Išvirusį paslėkite 6 - 8 val. vėsioje patalpoje.
Ingredientai
- Druska:10 g.
- Fermentinis sūris:40 g.
- Jautienos kepenys:700 g.
- Kiaušinis:1 vnt.
- Lašinukai:600 g.
- muskato riešutas:truputis
- Pipirai:truputis
- Svogūnai:100 g.
Receptas #7503

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |