Balandėliai su faršu
Gaminimas
Iš kopūsto gūžės išpjaukite kotą. Kopūstą apvirkite apsūdytame vandenyje, kad suminkštėtų, suardykite atskirais lapais, storus stiebus nupjaukite arba išmuškite. Faršą sumaišykite su žaliu kiaušinio tryniu, grietinėle ir kapotu svogūnu, išminkykite, jei dar reikia įpilkite kiek vandens. Ant kiekvieno kopūstlapio uždėkite faršo ir, užlenkus kraštus, suvyniokite. Balandėlius apkepinkite riebaluose keptuvėje, paskui perdėkite į ugniai atsparią formą arba keptuvą, užpilkite pomidorų sultimis, sumaišytomis su miltais, kmynais, grietine ir pagardintomis druska ir pipirais. Kepkite orkaitėje 200°C temperatūroje 30 - 35 minutes. Iškepusius balandėlius tuojau pat patiekite. Valgykite su virtomis bulvėmis arba bulvių koše, raugintais agurkais arba burokėlių salotomis.
Ingredientai
- Druska:Pagal skonį
- Faršas:500g
- Grietinė:Pusė stiklinės
- Grietinėlė:Pusė stiklinės
- Kiaušinio trynys:1 vnt.
- Kmynai:Pusė šaukštelio
- Miltai:2 šaukštai
- minkštas kopūstas:1 vnt.
- Pipirai:Pagal skonį
- Pomidoru sultys:1 stiklinė
- Riebalai:2 šaukštai
- Svogūnas:1 vnt.
Receptas #8428

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 8 m. |
Svečias |
Prieš 8 m. |
Svečias |
Prieš 8 m. |
Svečias |
Prieš 8 m. |
Svečias |
Prieš 8 m. |
Svečias |