Bohemiškai keptas fazanas

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 2 val. 0 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(5 žvaigždutės; balsavo: 1)
2 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
exit
Atsiųsti nuotrauką

Gaminimas

Išdarinėtas jaunas fazanas nuplaunamas, kojelės numazgojamos šepetėliu, nupjaustomi nagai. Galva įkišama iš apačios tarp sparnelių, kojos atlenkiamos atgal ir pririšamos prie šonų. Paukštis pasūdomas ir, išilgai jo nugarėlės bei pilvelio pririšus ilgas lašinukų juosteles, apkepinamas keptuvėje įkaitintuose riebaluose.

Tada sudedami smulkiai supjaustyti svogūnai ir prieskoniai. Keptuvas uždengiamas dangčiu. Paukštis kepamas orkaitėje apie 1 val. , jį dažnai palaistant atsiradusiomis sultimis.

Iškepęs fazanas iš orkaitės ištraukiamas, atsiradusios sultys uždaromos vandenyje išleistais miltais, grietine ir baltuoju vynu.

Prie šio kepsnio patiekiamos bulvės, raudongūžiai kopūstai arba bruknių kompotas.

Ingredientai

  • Druska:truputis
  • Fazanas:1 vnt.
  • Grietinė:truputis
  • Gvazdikėliai:truputis
  • Juodieji pipirai:3 g.
  • Kadagio uogos:truputis
  • Lašinukai:50 g.
  • lauro lapelis:1 vnt.
  • Sviestas:50 g.
  • Svogūnas:1/2 vnt.
  • vynas, baltas:truputis
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

rimukas
Prieš 10 m.
Grupė:
Įvertino:

nuostabu!!!!!!!!!tikrai patariu paragauti

Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas

Naujausi receptai

Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 8 m.
Svečias
Prieš 8 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 8 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 8 m.
Svečias
Prieš 8 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?