Įdaryta antis
Gaminimas
Išskrosta antis, išėmus vidurius, perpjaunama išilgai nugaros, mėsa atskiriama nuo kaulų, paliekant šlaunelių ir sparnų kaulus. Mėsa paklojama ant lentos, išlyginama. Nuo kaulų nuskusta mėsa suvartojama įdarui.
Įdarui. Veršiena, kiauliena, antiena, nuvalytos kepenys ir išmirkytas sultinyje pyragas sumalami 3 kartus, į gautą masę įberiama pipirų ir muskato riešuto, pasūdoma, įmušami kiaušiniai, jei masė tiršta, įpilama sultinio, ir gerai išsukama. Įdaras dedamas ant mėsos vidurio, suformuojamas pailgu kepalėliu ir prismaigstomas marinuotų agurkėlių. Mėsa apsuktas įdaras padedamas ant servetėlės, įvyniojamas ir surišamas specialu storoku kaproniniu siūlu kas 3 cm.
Iš anties kaulų ir prieskoninių daržovių (salierai, morkos, svogūnai, petražolės) išverdama stiprus sultinys, nukošiamas ir karštas užpilamas ant paruoštos mėsos.
Vyniotinis verdamas ant mažos ugnies 2 val.
Atvėsęs sultinyje vyniotinis išimamas, supjaustomas, sudedamas į pailgą pusdubenį ir puošiamas drebučiais bei žalumynais.
Ingredientai
- anties kepenys:1 vnt.
- Antis:1 vnt.
- Druska:truputis
- Kiauliena:200 g.
- Kiaušiniai:2 vnt.
- Lauro lapeliai:truputis
- Marinuoti agurkai:2 vnt.
- Muskato riešutai:truputis
- Pipirai:truputis
- Prieskoninės daržovės:truputis
- Pyragas:2 riekelės
- Sultinys:0,5 stiklinės
- Veršiena:200 g.
- veršio kepenys:200 g.
Receptas #6066

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |