Įdaryta veršienos krūtininė
Aprašymas
Austriškas įdarytos veršienos krūtininės receptas.
Gaminimas
Krūtininė nuplaunama ir pasūdoma. Apatinė, platesnė dalis atsargiai nupjaunama nuo kaulų, kad pasidarytų kišenė.
Pusė sviesto išsukama su kiaušiniais, į šią masę sudedamas piene mirkytas ir nuspaustas pyragas, sutrinti migdolai, smulkiai supjaustyti petražolių lapai, įberiama druskos, pipirų, muskato, įpilama citrinos sulčių. Jei norima, galima masę sutirštinti, įbėrus maltų džiūvėsių.
Gautos masės prikemšama į "kišenę", bet ne per daug kietai. Krūtininė užsiuvama ir kepama ištirpdytuose riebaluose, kol apsitraukia rusvai auksine pluta.
Šonkauliukai taip pat sudedami į keptuvę kartu su mėsa. Kai mėsa iškepa, ištraukiami siūlai, kepsnys dar truputį palaikomas, paskui supjaustomas piršto storio griežinėliais ir sudedamas į pašildytą dubenį. Papuošiamas didelėmis citrinos skiltelėmis ir salotų lapais. Į keptuvėje likusį padažą įberiama truputis miltų, įpilama šaukštas konjako, truputis grietinėlės, įdedamas šaukštelis sviesto, įberiama pagal skonį druskos ir pipirų.
Ingredientai
- Citrina:1 vnt.
- Citrinos sultys:truputis
- Druska:truputis
- Džiūvėsėliai:truputis
- Grietinėlė:truputis
- Kiaušiniai:2 vnt.
- Konjakas:1 šaukštas
- Migdolai:50 g.
- muskato riešutas:truputis
- Petražolės lapeliai:2 šaukštai
- Pienas:truputis
- Pipirai:truputis
- Pyragas:100 g.
- Riebalai:truputis
- Salotų lapai:truputis
- Sviestas:2 šaukštai
- Veršiena:750 g.
Receptas #6589

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |