Kepta stirnos nugarinė

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 1 val. 40 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(0 žvaigždutės; balsavo: 0)
1 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
exit
Atsiųsti nuotrauką

Gaminimas

Paruoša, lašinių prismaigstyta. sviestu aptepta stirnos nugarinė pasūdoma ir įtrinama pipirais bei sutraiškytomis kadagio uogomis.

Į keptuvėje ištirpintą sviestą arba riebalus ir supjaustytus likusius lašinius, dedama nugarinė ir apkepinama iš abiejų pusių.

Po to dedama į orkaitę ir kepama, kol įgaus rusvą spalvą, apie 40 min. Kepant laistoma vandeniu arba sultiniu.

Nuo kepimo skysčio nusemiami riebalai, įpilama truputis sultinio, pasūdoma, užvirinama ir iškošiama.

Į karštą skystį, kuriame kepė, sudedama prieš tai išbrinkinta želatina.

Šalta nugarinė atskiriama nuo kaulo, supjaustoma plonais griežinėliais ir vėl ta pačia tvarka sudedama prie kaulo.

Taip paruošta nugarinė aptepama dar nesustingusiais drebučiais ir padedama šaltai.

Tiekiant puošiama troškintų obuolių ar ananasų griežinėliais bei gūžinėmis salotomis.

Ingredientai

  • Druska:pagal skonį
  • Gūžinės salotos:truputis
  • Kadagio uogos:2 vnt.
  • nugarinė:1,5 kg.
  • obuolys:1 vnt.
  • Pipirai:pagal skonį
  • Riebalai:2 šaukšteliai
  • Rūkyti lašiniai:100 g.
  • Sultinys:truputis
  • Sviestas:2 šaukšteliai
  • Želatina:1 šaukštas
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Nėra komentarų...
Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas

Naujausi receptai

Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 7 m.
Svečias
Prieš 7 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 7 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 7 m.
Svečias
Prieš 7 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?