Triušienos paštetas
Gaminimas
Šviežia triušiena apkepinama kartu su kubeliais pjaustyta kiauliena (riebia) bei prieskoninėmis daržovėmis, užpilama vandeniu, kad vos semtų, ir troškinama uždengta, kol visai suminkštėja. Baigiant troškinti, pasūdoma.
Kepenėlės supjaustomos kubeliais, ant jų nukošiamas nuo mėsos karštas sultinys ir tuomet jos patroškinamos uždengtos apie 5 min (kol viduryje gabalėlių nebelieka kraujo). Triušiena nuimama nuo kaulų ir 2 - 3 kartus permalama kartu su kiauliena bei prieskoninėmis daržovėmis. Pridedama kiaušinių, pipirų, muskato, druskos, įpilama vyno ir sukama, pilant po truputį saldžią grietinėlę tol, kol pasidaro šviesi puri masė.
Forma ištepama riebalais. Ant dugno padedama eilutė plonai supjaustytų lašinukų, sudedama pašteto masė, kad forma nebūtų visai pilna, uždengiama ir iškepama arba išverdama garuose.
Paskui paštetas ataušinamas, išverčiamas iš formos ir patiekiamas sveikas arba supjaustytas 1 cm. storio griežinėliais.
Puošiamas kietai virto kiaušinio gabalėliais, sviesto gėlytėmis bei žalumynais.
Ingredientai
- baltasis vynuogių vynas:1 šaukštas
- Druska:truputis
- Grietinėlė:0,5-1 stiklinė
- Kepenėlės:200 g.
- Kiauliena:200 g.
- Kiaušiniai:4 vnt.
- Lašinukai:truputis
- Muskatas:truputis
- petražolė:1 vnt.
- Pipirai:truputis
- Salieras:1/2 vnt.
- Svogūnas:1 vnt.
- Triušiena:1,5 kg.
Receptas #7327

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |