Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Troškintas zuikis grietinėje
Aprašymas
Zuikiena savyje turi mažiau riebalų nei jautiena, vištiena ar kalakutiena, todėl jos skonis puikiai dera su lašinukais ir grietine. Ir tikrai nebus pe
Gaminimas
Zuikio šlaunelės ir nugarėlė užmarinuojamos. Išimta iš marinato mėsa nusausinama šluoste, prismaigstoma lašinukų ir apibarstoma druska ir pipirais.
Dedame į keptuvą, aptepame grietine ir kepame orkaitėje iki kol mėsa pusiau suminkštės.
Mėsa sukapojama gabalais ir sudedama į puodą.
Į keptuvą, kuriame kepė mėsa, įpilame sultinio, užviriname, perkošiame, pridedame grietinės, supilame ant zuikienos ir troškiname uždengus kol mėsa visiškai suminkštėja.
Keptuvėje pakepiname miltus, nuo zuikienos nukošiame ant miltų sultinį, išmaišome, užviriname ir vėl supilame ant zuikienos.
Patiekiame su keptomis bulvėmis, troškintais burokėliais, virtomis pupelėmis.
Galima troškinti zuikį su obuoliais ir grietine, tokiu atveju įdedame kubeliais pjaustytu nedžiovintų (50 g.) arba džiovintų (10 g.) obuolių.
Receptuknyga.lt linki jums Skanaus!
Ingredientai
Receptas #5897
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |