Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Valensietiškas plovas
Aprašymas
Valensietiškas plovas gurmanams.
Gaminimas
Sraiges paruošti, įmesti į sūdytą verdantį vandenį; lingustus išvirti nesūdytame prieskonių nuovire; gerai nuplauti moliuskus, atidaryti kriaukles verdant ant labai stiprios ugnies.
Paruošti viščiukus, supjaustyti juos į 6-8 dalis. Į didelę keptuvę įpilti 100 g. aliejaus, pašildyti, įmesti 1-2 česnako skilteles, apkepinti vištienos gabaliukus. Kai jie gražiai paruduos, apibarstyti 4-5 g. smulkintų česnakų.
Po to sudėti daržoves: smulkintas pupeles, žirnelius, artišokų galvutes; įpilti buljono arba šilto vandens. Pasūdyti, įmesti lauro lapų, šafrano, uždengti dangčiu ir virti 30 min.
Ryžius gerai nuplauti. Į kitą puodą įpilti 50 g. karšto aliejaus, apkepinti jame ryžius; sukrėsti juos į keptuvę, kurioje yra mėsa ir daržovės, įpilti verdančio vandens. Vandens nepilti per daug, nes ryžiai sugers skystį, kuris jau yra keptuvėje. Virti 15 min., vėliau sudėti langustus, moliuskus ir sraiges. Laikyti ant ugnies dar 5-10 min. Viską atsargiai sumaišyti. Sukrėsti į didelį molinį indą ir įdėti 5 minutėms į orkaitę.
Ingredientai
Receptas #6287

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |