Greitoji paieška

Valensietiškas plovas

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 2 val. 30 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(1 žvaigždutės; balsavo: 3)
5 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
exit
Atsiųsti nuotrauką

Aprašymas

Valensietiškas plovas gurmanams.

Gaminimas

Sraiges paruošti, įmesti į sūdytą verdantį vandenį; lingustus išvirti nesūdytame prieskonių nuovire; gerai nuplauti moliuskus, atidaryti kriaukles verdant ant labai stiprios ugnies.

Paruošti viščiukus, supjaustyti juos į 6-8 dalis. Į didelę keptuvę įpilti 100 g. aliejaus, pašildyti, įmesti 1-2 česnako skilteles, apkepinti vištienos gabaliukus. Kai jie gražiai paruduos, apibarstyti 4-5 g. smulkintų česnakų.

Po to sudėti daržoves: smulkintas pupeles, žirnelius, artišokų galvutes; įpilti buljono arba šilto vandens. Pasūdyti, įmesti lauro lapų, šafrano, uždengti dangčiu ir virti 30 min.

Ryžius gerai nuplauti. Į kitą puodą įpilti 50 g. karšto aliejaus, apkepinti jame ryžius; sukrėsti juos į keptuvę, kurioje yra mėsa ir daržovės, įpilti verdančio vandens. Vandens nepilti per daug, nes ryžiai sugers skystį, kuris jau yra keptuvėje. Virti 15 min., vėliau sudėti langustus, moliuskus ir sraiges. Laikyti ant ugnies dar 5-10 min. Viską atsargiai sumaišyti. Sukrėsti į didelį molinį indą ir įdėti 5 minutėms į orkaitę.

Ingredientai

  • Aliejus:150 g.
  • artišokai:6 vnt. (nedidelių galvučių)
  • Česnakai:12 g.
  • Druska:pagal skonį
  • langustai:6 vnt.
  • Lauro lapai:keletas
  • moliuskai:1 l
  • Pipirai:pagal skonį
  • Ryžiai:300 g.
  • šafranas:1-2 g.
  • Šparaginės pupelės:125 g.
  • Sraigės:24 vnt.
  • Sultinys:1 l
  • viščiukai:2 vnt. (minkšti)
  • Žirneliai:250 g.
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

anonimas
Prieš 7 m.
Grupė:
Įvertino:

manau labia brangus receptas,bet pameginsiu

Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas
Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 6 m.
Svečias
Prieš 6 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 6 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 6 m.
Svečias
Prieš 6 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?