Greitoji paieška

Veršienos pyragas, įdarytas pistacijomis ir ančių kepenėlėmis

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 2 val. 0 min.
Sudėtingumas:
Įvertinimas:
(5 žvaigždutės; balsavo: 1)
4 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
11 foto
exit
Atsiųsti nuotrauką

Gaminimas

Veršienos faršą pasūdykite, įberkite pipirų, įmaišykite išplaktą kiaušinį, įpilkite grietinėlės, įminkykite batono be plutelės ir viską gerai išmaišykite.

Ančių kepenėles pamirkykite piene apie pusvalandį - bus trapesnės ir nekarčios. Kepimo formą ištepkite aliejumi ir pabarstykite džiūvėsėliais. Į formą dėkite pusę turimos faršo masės, tada - kepenėles ir pistacijas.

Galiausiai sudėkite likusią faršo masę. Kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos.

Paruoškite padažą: gervuoges užpilkite vištienos sultiniu, užvirinkite, supilkite raudonąjį vyną, įberkite druskos, pipirų, cukraus, įdėkite tirštiklio.

Paruoškite kriaušę: keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukraus miltelius ir kepkite, kol jie pagels.

Tada įdėkite riekutėmis supjaustytą kriaušę ir pakepkite iš abiejų pusių. (Receptas priklauso Vilniaus senamiestyje įsikūrusiam restoranui "Lokys")

Ingredientai

  • Ančių kepenėlės:100 g.
  • Batonas:100 g.
  • Cukraus milteliai:100 g.
  • Cukrus:30 g.
  • Druska:pagal skonį
  • Gervuogės:200 g.
  • Grietinėlė:200 g.
  • Kiaušiniai:3 vnt.
  • Kriaušės:10 vnt.
  • Morkos:100 g.
  • Pienas:50 g.
  • Pipirai:pagal skonį
  • Pistacijos:100 g.
  • Raudonasis vynas:100 g.
  • Sviestas:100 g.
  • Tirštiklis:
  • Veršienos faršas:1 kg
  • Vištienos sultinys:200 ml.
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Tomas
Prieš 9 m.
Grupė:
Įvertino:

Bery bery nice ;)

Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas
Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 6 m.
Svečias
Prieš 6 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 6 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 6 m.
Svečias
Prieš 6 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?