Veršienos pyragas, įdarytas pistacijomis ir ančių kepenėlėmis
Gaminimas
Veršienos faršą pasūdykite, įberkite pipirų, įmaišykite išplaktą kiaušinį, įpilkite grietinėlės, įminkykite batono be plutelės ir viską gerai išmaišykite.
Ančių kepenėles pamirkykite piene apie pusvalandį - bus trapesnės ir nekarčios. Kepimo formą ištepkite aliejumi ir pabarstykite džiūvėsėliais. Į formą dėkite pusę turimos faršo masės, tada - kepenėles ir pistacijas.
Galiausiai sudėkite likusią faršo masę. Kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos.
Paruoškite padažą: gervuoges užpilkite vištienos sultiniu, užvirinkite, supilkite raudonąjį vyną, įberkite druskos, pipirų, cukraus, įdėkite tirštiklio.
Paruoškite kriaušę: keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukraus miltelius ir kepkite, kol jie pagels.
Tada įdėkite riekutėmis supjaustytą kriaušę ir pakepkite iš abiejų pusių. (Receptas priklauso Vilniaus senamiestyje įsikūrusiam restoranui "Lokys")
Ingredientai
- Ančių kepenėlės:100 g.
- Batonas:100 g.
- Cukraus milteliai:100 g.
- Cukrus:30 g.
- Druska:pagal skonį
- Gervuogės:200 g.
- Grietinėlė:200 g.
- Kiaušiniai:3 vnt.
- Kriaušės:10 vnt.
- Morkos:100 g.
- Pienas:50 g.
- Pipirai:pagal skonį
- Pistacijos:100 g.
- Raudonasis vynas:100 g.
- Sviestas:100 g.
- Tirštiklis:
- Veršienos faršas:1 kg
- Vištienos sultinys:200 ml.
Receptas #5895

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |