Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Vietnamietiškai kepta antis
Aprašymas
Vietnamietiškas keptos anties receptas. Puikus pasirinkimas Kalėdoms :).
Gaminimas
Antis išdarinėjama ir gerai nuplaunama. Jeigu ją norite paruošti taip, kaip Vietname, tai prieš įdarydami išimkite visus kaulus. Aštriu ilgu peiliu perpjaukite antį išilgai nugaros ir atsargiai atskirkite skeletą nuo odos. Paskutinius sparnelių ir kojelių sąnarius palikite. Iš kaulų, vidaus organų ir įvairių prieskoninių šaknų sriubai išvirkite sultinį.
Anties vidų ištrinkite garstyčių, aliejaus ir prieskoninių žalumynų mišiniu. Kepenėles, taukus, maltą mėsą, džiūvėsius, petražoles, nuluptus ir smulkiai supjaustytus obuolius gerai sumaišykite ir šio faršo prikimškite antį. Apibarstykite ją druska ir cukrumi bei užsiūkite.
Skardą ištepkite riebalais, įpilkite truputį sultinio, įdėkite antį ir kepkite ją orkaitėje, dažnai aplaistydami atsiradusiomis sultimis. Iškepusią antį apipilkite paruoštu sultiniu. Prieš jai baigiant kepti, sudėkite nuskustas, į 4 dalis supjaustytas bulves, jas apipilkite grietine ir ištroškinkite and nedidelės ugnies. Jei skeletą išėmėte, tai antį supjaustykite griežinėliais ir patiekite su biria ryžių koše. Padažą patiekite atskirai.
Ingredientai
- Aliejus:truputis
- Antis:1 vnt.
- Bulvės:6 vnt.
- Cukrus:žiupsnelis
- Druska:truputis
- Džiūvėsėliai:2 šaukštai
- Garstyčios:truputis
- Grietinė:1/4 pakelio
- Mėsa:500 g.
- Obuoliai:2 vnt.
- Petražolės lapeliai:1 šaukštelis
- prieskoninės šaknys:truputis
- Prieskoniniai žalumynai:truputis
- veršienos taukai:150 g.
Receptas #6680

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |