Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Ženevos frikasė
Aprašymas
Troškinta marinuota kiauliena šveicariškai.
Gaminimas
Iš raudonojo vyno, svogūnų, čiobrelių, lauro lapų, druskos ir pipirų paruošti marinatą, įdėti kiaulieną (sprandinė arba šoninė); jei reikia, įpilti vandens.
Sekančią dieną mėsą supjaustyti vienodais 5 - 6 cm. gabaliukais, juos nusausinti. Keptuve pašildyti sviestą, apkepinti gabaliukais supjaustytus lašinius ir likusius svogūnus; kai jie gražiai paruduos, išimti iš keptuvo. Tada sudėti kiaulienos gabalus ir apkepinti. Apibarstyti miltais, kai jie paruduos, įpilti marinato (skystis turi apsemti mėsą). Vėl sudėti lašinukus, svogūnus, čiobrelius, lauro lapus, uždengti dangčiu ir virti 1 val. 45 min. - 2 val. ant vidutinės ugnies.
Į dubenį supilti kraują ir grietinėlę, gerai išmaišyti; įpilti truputį padažo, kad sutirštėtų. Viską supilti į keptuvą, 5 min. pakaitinti neužvirinant.
Ingredientai
- Čiobreliai :truputis
- Druska:truputis
- Grietinėlė:50 g.
- kiaulės kraujas:100 g.
- Kiauliena:750-800 g.
- Lauro lapai:keletas
- Miltai:40 g.
- Pipirai:truputis
- Raudonas vynas:400 g.
- Rūkyti lašiniai:100 g.
- Sviestas:30 g.
- Svogūnai:100 g.
Receptas #6948

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |