Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Kūčiukai
Gaminimas
Kūčiukai - tai tradicinis Lietuvių patiekalas, valgomas Kūčių vakarienės metu. Dažniausiai valgomi išmirkyti aguonų piene. Jeigu laikotės tradicijų rekomenduojame į kūčiukus nedėti sviesto, kadangi Kūčios tai paskutinė pasninko diena. Kūčiukų ruošimas: Truputi pašildome vandenį, tačiau jokiu būdu jo neužviriname. Į vandenį dedame cukrų, druską ir susmulkintas mieles (tam, jog būtų lengviau smulkinti, galima į pagalbą pasitelkti tarką). Viską maišome tol, kol ištirps. Turi gautis vientisa masė. Suberiame miltus, aguonas ir pradedame minkyti tešlą. Užminkę tešlą paliekame ją pastovėti dideliame inde. Tam jog tešla pradėtų greičiau kilti rekomenduojame indą su tešlą dėti arčiau radiatoriaus ar kitoje šiltoje vietoje. Kuomet tešla pradės lipti per kraštus, tešlą reikia perminkyti. Šią procedūra reikia pakartoti 3 kartus. Sekantis žingsnis iš tešlos suformuoti kūčiukus. Suformavę, dedame į orkaitę ir kepame. Skanaus.
Ingredientai
Receptas #5612

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Į kūčiukus jokio sviesto, jokio pieno, jokių kiaušinių. Tai jau ne kūčiukai, o sausainiukai :)
vandens tiek, kad ištirptų jame mielės, 1/5 stiklinės arba daugiau, bet nepadauginti!!!! Priklauso nuo mielių kiekio. Žiūrėkit, kad ne plaukiotų mielės vadnenyje, o maišytųsi į bendrą masę, košelę...
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |