Greitoji paieška

Ragaišis

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 2 val. 0 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(3 žvaigždutės; balsavo: 1)
1 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
exit
Atsiųsti nuotrauką

Aprašymas

Klasikinis lietuviškas ragaišis.

Gaminimas

Trečdalį miltų išmaišyti su pašildytu pienu ir įdėti su cukrumi išleistas mieles. Tešlą labai gerai išplakti, paviršių pabarstyti miltais ir pastatyti į šiltą vietą, kad pakiltų.

Kai pakils, sudėti likusius miltus, gerai išminkyti, įdėti druskos. Jei tešla pasirodytų perdaug minkšta, dadėti miltų ir vėl pastatyti pakilti. Ragaišis turėtų kilti ne trumpiau nei 3-5 valandos.

Iškilusią tešlą suformuoti nedideliais kepalėliais, sudėti ant miltais pabarstytos skardos ir valandą kepti karštoje orkaitėje.

Išėmus ragaišį patartina uždengti drėgna pašluoste, kad pluta suminkštėtų.

Ingredientai

  • Cukrus:truputis
  • Druska:1 šaukštelis
  • Kvietiniai miltai:12 stiklinių
  • Mielės:60 g.
  • Pienas:2 l
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Nėra komentarų...
Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas

Naujausi receptai

Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 10 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?