Greitoji paieška

Įdaryta žąsis arba antis

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 2 val. 0 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(5 žvaigždutės; balsavo: 3)
3 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
11 foto
exit
Atsiųsti nuotrauką

Gaminimas

Žąsį nuplaukite, nušluostykite, nupjaukite kakliuką ir sparnų galiukus. Paukštį perpjaukite išilgai stuburo ir atsargiai išimkite kaulus. Mėsa turi likti prie odos. Palikite tik šlaunelių ir sparnų kaulus. Mėsą ištrinkite česnaku, mairūnais, druska, valandą laikykite šaltai ir įdarykite. Įdarui grybus išmirkykite. Į puodą pilkite litrą šalto vandens, sudėkite kaulus, sparnelius ir kakliuką, prieskonines daržoves, vieną svogūną, grybus, įberkite druskos, pipirų ir sultinį apie valandą virkite. Nuovirą iškoškite. Kruopas nuplaukite, nuvarvinkite ir šiame nuovire išvirkite (košė turi būti biri). Kepenėles nuplaukite, nuspauskite, smulkiai supjaustykite ir kepkite svieste kartu su kitu svogūnu. Grikių košę maišykite su tryniais, sukrėskite kepenėles, petražoles, krapus, įberkite pipirų, druskos ir įdarą atsargiai išmaišykite su gerai išplaktais baltymais. Žąsį prikimškite, užsiūkite, keliose vietose subadykite ir 1,5-2 valandas kepkite iki 250°C įkaitintoje orkaitėje nuolat laistydami vandeniu, vėliau - išsiskyrusiomis sultimis. Kai žąsis parus, sumažinkite temperatūrą iki 180"C. Žąsį tiekite stambiai pjaustytą

Ingredientai

  • Česnakas:4 skiltelės
  • Druska:pagal skonį
  • Džiovinti grybai:3 vnt.
  • Džiovinti mairūnai:2 šaukštai
  • Grikiai:300g
  • Kiaušiniai:pagal skonį
  • Krapai:1 šaukštas (smulkintų)
  • Morka:pagal skonį
  • Petražolių lapeliai:2 šaukštai
  • Petražolių šaknys:1 vnt.
  • Pipirai:pagal skonį
  • Pomidorai:pagal skonį
  • Salotų lapai:1 šakelė papuošimui
  • Žąsis:3kg
  • Žąsų kepenėlės:150g
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

diuma
Prieš 12 m.
Grupė:
Įvertino:

labai skanu, tiesiog dangiska antis.

Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas

Naujausi receptai

Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 10 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?