Įdarytas anties vyniotinis
Aprašymas
Labai skanus šventinis anties vyniotinis.
Gaminimas
Išskrosta, be vidurių antis, perpjaunama išilgai nugaros, mėsa atskiriama nuo kaulų, paliekant šlaunikaulių ir sparnų kaulus. Mėsa dedama ant lentos, išlyginama. Nuo kaulų nuskusta mėsa sunaudojama įdarui.
Įdaras: veršiena, kiauliena, antiena, nuvalytos, be plėvių kepenys ir išmirkytas sultinyje batonas sumalami 3 kartus, į gautą masę įberiama pipirų ir muskato riešuto, pasūdoma, įmušami kiaušiniai, jei masė tiršta, įpilama sultinio, ir gerai viskas išmaišoma.
Įdaras dedamas ant mėsos vidurio, suformuojamas pailgu kepalėlių ir prismaigstomas marinuotų agurkų. Mėsa apsuktas įdaras dedamas ant servetėlės, įvyniojamas ir surišamas specialiu kaproniniu siūlu kas 3 cm.
Iš anties kaulų ir prieskoninių daržovių išverdamas sultinys, nukošiamas ir karštas užpilamas ant paruoštos mėsos.
Vyniotinis verdamas ant mažos ugnies 2 val. Atvėsęs sultinyje vyniotinis išimamas, supjaustomas ir sudedamas į pusdubenį.
Galima puošti sultinio drebučiais ir žalumynais.
Ingredientai
- anties kepenys:1 vnt.
- Antis:1 vnt.
- Batonas:2 riekės
- Druska:pagal skonį
- Kiauliena:200 g.
- Kiaušiniai:2 vnt.
- Lauro lapai:3 vnt.
- Marinuoti agurkai:2 vnt.
- Pipirai:pagal skonį
- Prieskoninės daržovės:truputis
- Sultinys:0,5 stiklinės
- Veršiena:200 g.
- veršio kepenys:200 g.
Receptas #7839

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |