Greitoji paieška

Kepta antis, įdaryta rome su maltinukais ir razinomis

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 2 val. 0 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(5 žvaigždutės; balsavo: 1)
1 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
exit
Atsiųsti nuotrauką

Gaminimas

Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis, rūgščiais obuoliais ir baltos duonos skrebučiais, patiekiama su bulviniais maltinukais, paskanintais migdolų drožlėmis Reikės: 1 anties, 100 g razinų, 20 g romo, 3 rūgščių obuolių, 1 šaukštelio ančių riebalų, 100 g baltos duonos skrebučių, 2-3 šaukštų baltojo vyno, maltų baltųjų pipirų, 30 g medaus, 50 ml sojų padažo, druskos, pipirų. Padažui paruošti: 1 anties kepenėlių, 30 ml baltojo vyno, 100 ml kepant susidariusių sulčių, 1 šaukšto įdaro. * Bulviniams maltinukams su migdolų drožlėmis pagaminti: 400 g virtų bulvių, 100 g miltų, 2 kiaušinių, druskos, žiupsnelio muskatų, 100 g migdolų drožlių.   Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais. Į ištirpintą medų įpilkite sojų padažą ir šiuo mišiniu ištrinkite antį. Palaikykite porą valandų. Paruoškite įdarą: razinas išbrinkinkite rome (apie pusę valandos). Obuolius perpjaukite pusiau, nulupkite žievelę, išpjaukite sėklides ir supjaustykite kubeliais. Ištirpinkite ančių riebalus. Į juos dėkite obuolių kubelius, batoną be plutelės, razinas ir viską pakepkite. Įpilkite kelis šaukštus baltojo vyno. Masė turi būti vientisa, ją pagardinkite druska ir pipirais. Paruoštą įdarą sudėkite į antį ir užsiūkite. Tada kelias minutes pavartydami apkepkite keptuvėje. Antį kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos. Retkarčiais pašlakstykite kepimo sultimis. Paruoškite maltinukus: sumalkite virtas bulves, įdėkite kiaušinius, suberkite miltus, druską, smulkintus muskatus. Suminkykite norimos formos maltinius, apvoliokite migdolų drožlėse ir kepkite karštuose riebaluose. Paruoškite padažą: į sultis, kurios išsiskyrė kepant (riebalus nugriebkite), suberkite žalias kapotas ančių kepenėles. Užvirinkite. Sudėkite likusį anties įdarą, supilkite baltąjį vyną ir vėl užvirinkite. Skanaus!

Ingredientai

  • Anties kepenėlės:1 vnt.
  • Anties riebalai:1 šaukštelis
  • Antis:1 vnt.
  • Balta duona:100 g. (skrebučiai)
  • Baltas vynas:2-3 šaukštai
  • Bulvės:400 g.
  • Druska:pagal skonį
  • Kiaušiniai:2 vnt.
  • Migdolų drožlės:100 g.
  • Miltai:100 g.
  • Obuoliai:3 vnt. Rūgštūs
  • Pipirai:pagal skonį
  • Razinos:100 g.
  • Romas:20 g.
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Nėra komentarų...
Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas

Naujausi receptai

Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 10 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?