Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Šventinė kalakutė
Aprašymas
Kalakutiena - tai mažai kaloringa mėsa, kuri turi begalę naudingų medžiagų, padedančių sustiprinti imuninę sistemą. Kalakutiena pasižymi mažesniu cholesterolio ir riebalų kiekiu nei kitos mėsos rūšys. Kalakutiena greitai paruošiama, tačiau labai maistinga mėsa. Šį kartą siūlome pasigaminti šventinę kalakutę, kuri tiks ne tik švenčių progomis, bet ir kasdieniam Jūsų stalui. Skanaus !
Gaminimas
Išdarinėta kalakutė iš viršaus įtrinama druska, o iš vidaus - pipirais ir druska. Ištraukomos kojų sausgyslės. Kalakutė prikemšama įdaro, užsiuvama ir guldoma ant grotelių krūtinėle į viršų (arba kepama orkaitėje). Jei kalakutė neriebi, į krūtinėlę galima prismaigstyti lašinukų (juos pridengti folija, kad nesudegtų). Kepama 2,5 - 4 ,5 val. ant nedidelės ugnies, dažnai aplaistant atsiradusiomis sultimis. Kalakutė iškepusi tada, kai jos mėsa visai suminkštėja., o kojos per sąnarius lengvai sukiojasi.
Likus 30 min. iki kepimo pabaigos folija arba lašinukai nuimami.
Įdaras: mielės išleidžiamos šiltame vandenyje, supilamas pienas, miltai, įmušami kiaušiniai, suberiami džiūvėsiai, prieskoniai (pipirai, druska, karis, mairūnas, sutarkuotas svogūnas, petražolės, citrinos žievelė), kalakutės kogalviai. Viskas gerai išmaišoma. Jei masė per sausa, įpilama truputį grietinės arba jogurto.
Ingredientai
- Citrinos žievelė:truputis
- Druska:truputis
- džiūvėsiai (pakepinti):100 g.
- grietinė arba jogurtas:2-3 šaukštai
- kalakutė:1 vnt.
- kalakutės kogalviai:
- Karis:1 šaukštelis
- Kiaušiniai:2 vnt.
- Lašinukai:truputis
- Mairūnas:1 šaukštelis
- Margarinas:truputis
- Mielės:20 g.
- Miltai:100 g.
- Petražolės lapeliai:1 šaukštas
- Pienas:truputis
- Pipirai:truputis
- Svogūnas:1 vnt.
Receptas #6475

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |