Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Višta su ryžiais
Aprašymas
Višta su ryžiais - tautinis Kubos patiekalas. Dar kitaip vadinamas poljo kon aros.
Gaminimas
Višta išdarinėjama, perplaunama, įtrinama druska, 1/2 citrinos sultimis, skiltele grūsto česnako ir 1/2 - 1 val. palaikoma.
Įkaitintame aliejuje patroškinama grūstas česnakas, stambiai supjaustytas svogūnas, plonais žiedeliais supjaustytas ankštinis pipiras. Svogūnui suminkštėjus, sudedama pomidorų tyrė ir porcijomis supjaustyta višta (į 4 - 8 dalis). Viskas ištroškinama.
Suminkštėjusi vištiena sudedama į atskirą indą ir laikoma šiltai.
Gerai perplauti ir nusausėję ryžiai suberiami į puodą, kuriame buvo troškinama mėsa, gerai sumaišomi su padažu, įpilama baltojo vyno, 4 stiklinės vandens arba vištienos sultinio ir marinuotų saldžiųjų ankštinių pipirų sulčių (taip pat galima įpilti konservuotų žaliųjų žirnelių sulčių; jeigu pilamos žirnelių sultys, mėsos sultinio reikia mažiau).
Viskas gerai sumaišoma. Ant viršaus sudedama vištiena. Indas su produktais pastatomas ant ugnies ir toliau troškinama. Kai ryžiai sugeria skystį, suberiami žalieji žirneliai. Viskas dar 5 min. palaikoma ant nedidelės ugnies, paskui papuošiama saldžiųjų pipirų ankštimis ir tuoj pat patiekiama.
Ingredientai
- Aliejus:2 šaukštai
- Baltasis vynas:1/2 stiklinės
- Česnakas:3-4 skiltelės
- Citrina:1/2 vnt.
- Druska:truputis
- Konservuoti žalieji žirneliai:1 dėžutė
- Pipirai:truputis
- Pomidorų tyrė:1/2 stiklinės
- Raudonieji pipirai:1 šaukštelis
- Ryžiai:2 stiklinės
- saldūs ankštiniai pipirai (marinuoti):2 vnt.
- saldus ankštinis pipiras:1 vnt.
- Svogūnas:1 vnt.
- vanduo arba vištienos sultinys:4 stiklinės
- Višta:1-1,5 kg.
Receptas #6479

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |