Greitoji paieška

Višta su ryžiais

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 3 val. 0 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(0 žvaigždutės; balsavo: 0)
4 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
exit
Atsiųsti nuotrauką

Aprašymas

Višta su ryžiais - tautinis Kubos patiekalas. Dar kitaip vadinamas poljo kon aros.

Gaminimas

Višta išdarinėjama, perplaunama, įtrinama druska, 1/2 citrinos sultimis, skiltele grūsto česnako ir 1/2 - 1 val. palaikoma.

Įkaitintame aliejuje patroškinama grūstas česnakas, stambiai supjaustytas svogūnas, plonais žiedeliais supjaustytas ankštinis pipiras. Svogūnui suminkštėjus, sudedama pomidorų tyrė ir porcijomis supjaustyta višta (į 4 - 8 dalis). Viskas ištroškinama.

Suminkštėjusi vištiena sudedama į atskirą indą ir laikoma šiltai.

Gerai perplauti ir nusausėję ryžiai suberiami į puodą, kuriame buvo troškinama mėsa, gerai sumaišomi su padažu, įpilama baltojo vyno, 4 stiklinės vandens arba vištienos sultinio ir marinuotų saldžiųjų ankštinių pipirų sulčių (taip pat galima įpilti konservuotų žaliųjų žirnelių sulčių; jeigu pilamos žirnelių sultys, mėsos sultinio reikia mažiau).

Viskas gerai sumaišoma. Ant viršaus sudedama vištiena. Indas su produktais pastatomas ant ugnies ir toliau troškinama. Kai ryžiai sugeria skystį, suberiami žalieji žirneliai. Viskas dar 5 min. palaikoma ant nedidelės ugnies, paskui papuošiama saldžiųjų pipirų ankštimis ir tuoj pat patiekiama.

Ingredientai

  • Aliejus:2 šaukštai
  • Baltasis vynas:1/2 stiklinės
  • Česnakas:3-4 skiltelės
  • Citrina:1/2 vnt.
  • Druska:truputis
  • Konservuoti žalieji žirneliai:1 dėžutė
  • Pipirai:truputis
  • Pomidorų tyrė:1/2 stiklinės
  • Raudonieji pipirai:1 šaukštelis
  • Ryžiai:2 stiklinės
  • saldūs ankštiniai pipirai (marinuoti):2 vnt.
  • saldus ankštinis pipiras:1 vnt.
  • Svogūnas:1 vnt.
  • vanduo arba vištienos sultinys:4 stiklinės
  • Višta:1-1,5 kg.
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Nėra komentarų...
Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas

Naujausi receptai

Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 10 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?