Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Ryžių patiekalas
Aprašymas
Paelja - ispaniškas ryžių patiekalas.
Gaminimas
Į puodą įpilamas litras pasūdyto vandens, sudedami veršienos kaulai, žuvies atliekos (galvos, kaulai, oda) ir prieskoniniai žalumynai. Verdama ant mažos ugnies. Į didelį plokščią puodą sudedama pusė smulkiai supjaustytų lašinukų. Jie paspirginami su 2 šaukštais aliejaus. Višta supjaustoma gana mažais gabalais, įtrinama druska, apkepinama, paskui užpilama trupučiu vandens, ištroškinama ir laikoma šiltoje vietoje. Taip pat apkepinama nedideliais kubeliais supjaustyta mėsa. Ji irgi užpilama trupučiu vandens, apibarstoma druska, pipirais, ištroškinama, paskui išimama iš puodo ir laikoma šiltoje vietoje. Likusieji lašinukai paspirginami keptuvėje. Atsiradusiuose riebaluose apkepinami žiedais supjaustyti svogūnai ir ankštiniai pipirai.
Ryžiai perplaunami, nusausinami, sumaišomi su svogūnais, pipirais ir 5 min. patroškinami ant labai mažos ugnies. Paskui ant jų užpilama pusė perkošto sultinio, įberiama druskos ir pipirų. Kai ryžiai išbrinksta, supilamas likęs sultinys, sudedami nulupti, skiltelėmis supjaustyti pomidorai ir porcijomis supjaustyti, citrinos sultimis apšlakstyti, su likusiu aliejumi patroškinti žuvies gabalai bei paruošta mėsa. Po 10 min. suberiami išvirti žirniai, smulkiai supjaustyti prieskoniniai žalumynai ir, jei nebuvo dėta žuvies - dėžutė krabų. Puodas su visais produktais įstatomas į šiltą orkaitę, ir valgis 5 min. patroškinamas.
Ingredientai
- Aliejus:4 šaukštai
- Citrinos sultys:truputis
- Druska:truputis
- Kiauliena:200 g.
- Lašinukai:80 g.
- peletrūnas:1 šaukštas
- Pipirai:truputis
- Pomidorai:2 vnt.
- Prieskoniniai žalumynai:truputis
- Ryžiai:2 stiklinės
- šafranas:žiupsnelis
- saldūs ankštiniai pipirai:3 vnt.
- Sultinys:4 stiklinės
- Svogūnai:2 vnt.
- Veršiena:200 g.
- veršienos kaulai:300 g.
- Višta:1/2 vnt.
- žalieji žirniai:2 šaukštai
- Žuvis:250 g.
Receptas #6615

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Jooooo is kur tie lietuviai ismoko paella gaminti (paella neturi jiokio rysio su lietuvisku ryziu plovu):D is vistienos ir zuvies kaulu:DDD Aciu Giedrei, puikiai paiskino recepta.Gyvenu pietu Prancuzijioje cia paella labai papuliari ir daznai namuose pasigaminam .
Kiek domejausi paella, tai ji gaminama su juros gerybemis ???
GYVENU 12M iSPANIJOJE IR SKANESNIO PATIEKALO KAIP PAELLA CIA KOKLKAS NEATRADAU YPAC DE MARISCO
cia ne "ryziu patiekalas" o "paella" tai labai garsus ispanu patiekalas, beje su tinkamais prieskoniais labai skanu...
Man rodos Giedre tau reikejo savo recepta atsiust geriau :D
sveiki, nelabai aiskiai paaiskines recepto gaminimo buda,ir neaisku kokia paeja gaminame,kiek suprantama is recepto tai "misraine".. Gyvenu ispanijoje ir peaja is vistienos tikrai nesideda zuvies kaulai nei sonkauliukai,nes yra peaja is:juros gerybiu,jautienos,kailienos(su sonkauliukais,vistienos ir triusienos.Gaminimo budas is vistienos:pirmiausia pakaitintame aliejuje suberiame(cesnako galvele smulkiais gabaleliais,pertazole smulkiai,truputeli paprikos-geriau jei zalioji),kai suminksteja supilama viestiena(kartu su sparniukais tiek kad viskas smulkiai susmulkinta)ir skrudinama,pagal skoni druskos ir truputy pipiru..Kitoje keptuveje tuo metu apkepiname raudonaja paprika supjaustinta isilgai,ji naudojama papuosimui ir duoda specialu saldumo skony ryziams.).visa tai uztrunka daugiausia 20minuciu jei ne maziau.Tada pakaitiname didele keptuve siuo atveju naudosiu keptuve sesiems zmonems(be aliejaus be nieko)supilame i ja visa vistiena tada pilamas vanduo kad apsemtu vistiena,beveiki iki pat virsaus,reikia tureti omeny kad ryziai pasipucia bet nedaug. Tada pagal zmoniu skaiciu dedama saujele ryziu(siuo atveju sesios saujeles)ir dvi papildomai.Nera itin svarbu dedi zirnelius bet jei norima galima siuo metu iberti zirneliu saujele .Sumazinama ugnis ir verdama apie 10 minuciu.Nepatartina maisyti kaip kose,su medine lentele tik trupuciuka paejos krastus.Ideti pagal skony vistienos sultinio kubeli.tada sudedama kaip geles forma paprika raudonoji.galima ideti azafran,siaip valgomuju geltonuju dazu trupuciuka.kai praeina desimt minuciu troskinama paeja nuimama nuo ognies ir paliekama trokintis dar desimt minuciu.Nesijaudinkit jei matot kad verdant paeja gaunasi su sultiniu,jis susigers kai ryziai troskinsis nuimti nuo ugnies..na ir viskas!Jei gaminama paeja is juros gerybiu,tada jo pirmiausia reikia pasidaryti sultini verdant zuvies emperatoriaus kaulus bet lietuvoje geriau pirkti jau paruosta zuvies sultini.Patarciau gaminti paeja is kiaulienos su sonkauliukais.Lengva ir skanu.Gaminant nereikia nei dvieju valandu ,daugiausia 45minutes,ir nesvarbu ar ji is vistienos ar is juros gerybiu(cia visai kita tema)viso gero.
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |