Vyne troškinta vištiena su medumi

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 50 min.
Sudėtingumas: Vidutinis
Įvertinimas:
(4 žvaigždutės; balsavo: 1)
7 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
exit
Atsiųsti nuotrauką

Gaminimas

Vištienos sparnelius, ketvirčius ar šlauneles supjaustome, jei šie esti labai stambūs. Kiekvieną mėsos gabalą įtriname druska bei pipirais (naudoju kartais ir saldžiąją raudonąją papriką), apvoliojame miltuose ir apkepiname iš abiejų pusių įkaitintuose riebaluose. Tuose pačiuose riebaluose apkepiname ir smulkiai sukapotus česnakus bei svogūną (žinoma, norint vartoti mažiau riebalų, galime jų ir neapkepti, o sudėti tiesiai troškintis).

Tada apkeptus vištienos gabalus dedame į puodą, kartu sudedame griežinėliais supjaustytas morkas, įpilame vandens, kad semtų mėsą ir troškiname ant vidutinės ugnies apie 20 min. Vėliau įdedama čiobrelių, pipirų, jei trūksta druskos, įspaudžiame truputį citrinos sulčių bei įdedame gerą šaukštą medaus. Dar viską troškiname apie 8 min.

Galiausiai įpilame apie 1 stiklinę baltojo vyno ir troškiname, kol alkoholis išgaruoja.

Skanu su ryžių garnyru.

Ingredientai

  • Baltasis vynas:1 stiklinė
  • Česnakai:3-4 skiltelės
  • Čiobreliai :pagal skonį
  • Citrinos sultys:pagal skonį
  • Druska:pagal skonį
  • Medus:1 šaukštas
  • Miltai:truputis
  • Morkos:3-4 vnt.
  • Paprikos:pagal skonį
  • Pipirai:pagal skonį
  • Riebalai:truputis
  • Svogūnas:1 vnt.
  • Vanduo:truputis
  • Vištiena:500 g.
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Vika
Prieš 9 m.
Grupė:
Įvertino:

Paprasta, skanu ir greitai paruošiama. Ačiū už receptą

Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas

Naujausi receptai

Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 7 m.
Svečias
Prieš 7 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 7 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 7 m.
Svečias
Prieš 7 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?