Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Įdaryta lydeka
Aprašymas
Amerikietiškas įdarytos lydekos receptas. Įdaryta lydeka puikiai tiks ant Jūsų Kalėdinio stalo.
Gaminimas
Lydeka nuvaloma (galima nupjauti uodegą ir galvą), atsargiai išimami kaulai.
Įdarui truputį pakepinti smulkiai supjaustyti svogūnai, grybai ir salierai sumaišomi ir patroškinami, paskui įberiama maltų džiūvėsių ir petražolių. Masė pasūdoma, papipirinama, išmaišoma ir sukemšama į druska bei citrinos sultimis įtrintą žuvį. Žuvis užsiuvama, apibarstoma druska ir pipirais, įdedama į sviestu ar margarinu išteptą keptuvą, apdėliojama lašinukų griežinėliais ir įkišama į karštą orkaitę. Po 10 min. ugnis sumažinama, žuvis apšlakstoma tirpytu sviestu ir dar 30 min. patroškinama. Paskui orkaitė išjungiama, o žuvis joje dar 10 min. palaikoma. Atsiradusios sultys sumaišomos su grietinėle ir miltais. Žuvis užpilama šiuo padažu ir paduodama į stalą.
Ingredientai
- Druska:truputis
- Džiūvėsėliai:1/2 stiklinės
- Grietinėlė:1-2 šaukštai
- Lašinukai:3 griežinėliai
- Lydeka:1,5-2 kg.
- Miltai:truputis
- Petražolės lapeliai:2 šaukštai
- Pievagrybiai:250 g.
- Pipirai:truputis
- Riebalai:truputis
- Salieras:1 vnt.
- Sviestas:2 šaukštai
- Svogūnai:3 šaukšteliai
Receptas #6706

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |