Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Netradicinė lydeka
Aprašymas
Ši lydeka ypatingai gražiai atrodo įdaryta lašiša. Šią idėja sugalvojau pati . Dabar tokią lydeką nuolat gaminu šventėms.
Gaminimas
Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su lašiniais. Į masę suberti gemalus, ar sudėti mirkytą batoną, krakmolą, miltus, įplakti 1 kiaušinį, suberti druską ir prieskonius, sudėti aliejuje pakepintą svogūną.Tuomet pasiruošti kitos žuvies filė. Paimti pailgus jūros lydekos, saidos, lašišos ar net silkės gabaliukus, patikrinti, ar nėra kaulų, apibarstyti tais pačiais prieskoniais, per vidurį lydekos gražiai išdėlioti pailgus kitos žuvies gabaliukus, ant viršaus vėl dėti faršo.
Užsiūti ir kepti apie 1 val. 200 l. temp. orkaitėje, tiek žuvį, tiek skardą pašlaksčius aliejumi. Papuošti pagal savo išmonę.
Ingredientai
- Aliejus:70 g.
- Batonas:2 riekelės
- citrininiai žuvies prieskoniai:1 šaukštas
- Druska:2 šaukšteliai
- Kiaušiniai:1 vnt.
- kotanyi:1 šauktas
- Krakmolas:1 šaukštas
- Lašinukai:150 g.
- Lydeka:2 kg.
- Miltai:1 šaukštas
- Pienas:50 g.
- Svogūnas:1 vnt.
- Žuvies filė:300 g.
Receptas #7480
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |