Greitoji paieška

Majonezas

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 30 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(3 žvaigždutės; balsavo: 9)
16 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
11 foto
exit
Atsiųsti nuotrauką

Aprašymas

Majonezo receptas

Gaminimas

Majonezo padažas gaminamas moliniame arba emaliuotame pusdubenyje apvaliu dugnu (aliuminis indas netinka, nes sukant padažą nuo sienelių nutrinamos aliuminio dalelės pakeičia padažo spalvą ir skonį). Padažas sukamas labai greitai viena kryptimi mediniu šaukštu arba šakute.

Visi produktai turi būti labai švieži ir vienodos temperatūros.

Atsargiai atsirtas nuo baltymo trynys dedamas į pusdubenį, išplakamas su keliais lašais acto ir gerai sukant lašinamas aliejus. Padažui sutirštėjus, aliejų galima pilri plona srovele.

Jei besukant padažas sustingsta, jis atskiedžiamas keliais lašais parūgštinto vandens. Supylus visą aliejų, dedamos garstyčios, druska, curus ir supilamas likęs actas. padažas turi būti grietinės tirštumo.

Padažą gaminti lengviau, jei aliejaus butelio nereikia laikyti ranoje. Kamštyje priešpriešais išpjovus du griovelius ir butelį paguldžius ant stalo krašto, aliejus pats pamažu srovens į sukamą padažą.

Neretai pasitaiko, kad majonezas nepavyksta: pasidaro krupėtas, aliejus nesusimaišo su padažu. Tuomet jį dar galima keliais būdais pataisyti: pasuti padžą greičiau, tuo metu nepilant aliejaus; įpilti šiek tiek verdančio vandens ir sukti, kol masė pasidarys vientisa; atskirai išplakti trynį, sudėti jį į sukamą majonezą, ir greitai sukant supilti likusį aliejų; į išsiskyrusį, krupėtą majonezą įlašinti keletą lašų pašildyto acto ir sukti, kol padažas taps vientisas.

Ingredientai

  • Aliejus:125 ml
  • Citrinos rūgštis:keli lašai
  • Cukrus:žiūbsnelis
  • Druska:pagal skonį
  • Garstyčios:0,5 šaukštelio
  • Kiaušinio trynys:1 vnt.
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Vile
Prieš 8 m.
Grupė:
Įvertino:

juk parašyta: "įlašinti keletą lašų pašildyto acto" (priešpaskutinė-paskutinė eilutė)

elena
Prieš 8 m.
Grupė:
Įvertino:

skanus gavosi mazai kuo skiriasi nuo helmanso

jurgita
Prieš 8 m.
Grupė:
Įvertino:

tai kiek to acto?

Edita
Prieš 8 m.
Grupė:
Įvertino:

kiek pilti acto?

elena
Prieš 9 m.
Grupė:
Įvertino:

aciu, labai skanu ir lengvai pagaminamas

Antanina
Prieš 9 m.
Grupė:
Įvertino:

Labai skanus patiekalas gavos. Patiko ir man ir vyrui, ačiū

Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas
Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 6 m.
Svečias
Prieš 6 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 6 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 6 m.
Svečias
Prieš 6 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?