Olandiškas sviesto-kiaušinių padažas

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 30 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(5 žvaigždutės; balsavo: 1)
2 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
exit
Atsiųsti nuotrauką

Aprašymas

Šis padažas gali būti patiekiamas prie virtų daržovių arba virtos žuvies.

Gaminimas

Į emaliuotą indą dedami svogūnai, rupiai sugrūsti pipirai, užpilama actu (3 proc.) ir pakaitinama, kol actas visai išgaruoja. Paskui supilami su pienu arba vandeniu suplakti kiaušinių tryniai, įstatoma su visu puodu į karštą vandenį ir kaitinama, maišant mediniu šaukštu, kol masė sutirštėja.

Sviestas pašildomas, kad tik ištirptų. Puodas nukeliamas nuo ugnies, po truputį pilamas sviestas, išmaišoma iki vientisos masės, pasūdoma ir įspaudžiama citrinos sulčių. Padažas perkošiamas.

Jis turi būti skystos grietinės tirštumo, rūgštokas.

Ingredientai

  • Actas:1 šaukštelis
  • Citrina:1/8 vnt.
  • Druska:truputis
  • Kartieji pipirai:2 vnt.
  • Pienas:1/4 stiklinės
  • Sviestas:150 g.
  • Svogūnas:0,5 šaukštelio
  • tryniai:2 vnt.
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

egle
Prieš 10 m.
Grupė:
Įvertino:

geras klasikinis padazas. kiek zinau ji dar lenkisku vadina

Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas

Naujausi receptai

Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 9 m.
Svečias
Prieš 9 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 9 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 9 m.
Svečias
Prieš 9 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?