Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Pica "Kalcioneli" su šviežiais kopūstų lapais
Gaminimas
Iš kopūsto išpjaukite kotelį (jo neprireiks). Gerai nuplaukite kopūsto lapus, juos sudėkite į platų puodą, užpilkite trupučiu vandens (vanduo turi šiek tiek apsemti lapus) ir virkite 10 – 15 minučių, kol lapai suminkštės. Nupilkite vandenį ir smulkiai supjaustykite kopūsto lapus. Puode įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, sudėkite svogūnus ir kepkite, kol svogūnai suminkštės. Supjaustykite pomidorus ir česnakus ir sudėkite juos į puodą. Įdėkite mairūno, druskos ir pipirų. Mišinį kaitinkite ant ugnies apie 20 minučių, kol jis sutirštės. Aliejumi sutepkite dvi kepimo skardas. Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis. Iškočiokite abu tešlos gabalus į 25 cm skersmens paplotėlius, apibarstykite juos miltais. Tešlos paviršių apšlakstykite trupučiu aliejaus. Sudėkite gautą įdarą ant tešlos paplotėlių taip, kad įdaras būtų išdėstytas ant vienos paplotėlio pusės (kitą paplotėlio pusę palikite tuščią). Tešlos kraštus sudrėkinkite vandeniu, po to perlenkite tešlą taip, kad įdaras atsidurtu lyg voke. Tešlos kraštus atidžiai sulipinkite šakute. Sudėkite tešlą į kepimo skardą, ištepkite kiaušiniu ir peiliu padarykite 2 – 3 įpjovas, kad įdaras galėtų “kvėpuoti”. Kepkite 20 minučių orkaitėje (220 laipsnių). Iškeptą patiekalą papuoškite pomidorais ir mairūnu.
Ingredientai
- Alyvuogių aliejus:3 šaukštai (įdarui)
- Česnakai:2 vnt. (įdarui)
- Druska:pagal skonį
- Džiovintas mairūnas:1/2 šaukštelio
- Gūžiniai kopūstai:500 g. (arba šviežios daržovės, įdarui)
- Kiaušiniai:1 vnt. (plaktas, glazūravimui)
- Konservuoti pomidorai:440 g. (be konservavimo skysčio, įdarui)
- Picos tešla:300 g.
- Pipirai:pagal skonį
- Svogūnai:2 vnt. (smulkiai supjaustyti, įdarui)

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |