Greitoji paieška

Pica "Kalcioneli" su vištienos kepenėlėmis

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 1 val. 0 min.
Sudėtingumas: Vidutinis
Įvertinimas:
(0 žvaigždutės; balsavo: 0)
2 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
exit
Atsiųsti nuotrauką

Gaminimas

Puode įkaitinkite sviestą ir greitai jame apkepkite vištienos kepenėles. Kepinkite taip, kad kepenėlės iš išorės apskrustų, tačiau iš vidaus būtų dar rausvos. Kiaurasamčiu išimkite kepenėles iš puodo, sudėkite į atskirą indą ir atidėkite į šalį. Į tą patį puodą sudėkite kiaulienos šoninės gabalėlius ir kepkite, kol jie lengvai apskrus. Kiaurasamčiu išimkite kiaulienos gabalėlius, juos sudėkite kartu su vištienos kepenėlėmis, pridėkite baziliko ir gerai išmaišykite. Į puodą sudėkite špinatus. Puodą uždenkite ir troškinkite, kol špinatai susiraukšlės. Išpilkite vandenį ir stambiai supjaustykite špinatus. Pagal skonį pridėkite druskos, pipirų, muskato riešutų, įlašinkite citrinos sulčių. Aliejumi sutepkite dvi kepimo skardas. Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis. Iškočiokite abu tešlos gabalus į 25 cm skersmens paplotėlius, apibarstykite juos miltais. Tešlos paviršių apšlakstykite trupučiu aliejaus. Sudėkite gautą įdarą ant tešlos paplotėlių taip, kad įdaras būtų išdėstytas ant vienos paplotėlio pusės (kitą paplotėlio pusę palikite tuščią). Tešlos kraštus sudrėkinkite vandeniu, po to perlenkite tešlą taip, kad įdaras atsidurtų lyg voke. Tešlos kraštus atidžiai sulipinkite šakute. Sudėkite tešlą į kepimo skardą, ištepkite kiaušiniu ir peiliu padarykite 2 – 3 įpjovas, kad įdaras galėtų “kvėpuoti”. Kepkite 20 minučių orkaitėje (220 laipsnių). Papuoškite šalavijo lapais.

Ingredientai

  • Aliejus:1 šaukštas
  • Bazilikai:1 šaukštas (susmulkinto, įdarui)
  • Citrinų sultys:keli lašai (įdarui)
  • Druska:pagal skonį
  • Kiaulienos šoninė:6 gabaliukai (įdarui)
  • Kiaušiniai:1 vnt. (plaktas, glazūravimui)
  • Malti muskatų riešutai:pagal skonį (įdarui)
  • Picos tešla:300 g.
  • Pipirai:pagal skonį
  • šalavijų lapai:1 šaukštas
  • Špinatai:750 g. (susmulkinti, įdarui)
  • Sviestas:60 g. (įdarui)
  • Vištienos kepenėlės:500 g. (įdarui)
Kategorijos:
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Nėra komentarų...
Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas
Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 5 m.
Svečias
Prieš 5 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 5 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 5 m.
Svečias
Prieš 5 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?