Paruošiamas per: 6 val. 40 min.
Sudėtingumas:
Varškę galite pasigaminti savo namuose, tereikia pieno ir rūgpienio.
Šviežias pienas užvirinamas, atvėsinamas iki 25 - 30 laipsnių, užraugiamas rūgusiu pienu ir pastatomas šiltai. Kai visas pienas susitraukia, jis atsargiai išpilamas į keliskart sulenktą marlę. Nutekėjus išrūgoms, sutraukos suvyniojamos į marlę ir 5 - 6 val. , slegiamos presu. Paskui varškė šiltoje vietoje (35 - 40 laipsnių temperatūroje) išdžiovinama, bet nebūtina. Taip išdžiovinta varškė išsilaiko mėnesį ir ilgiau.
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |