Greitoji paieška

Svogūnai

Svogūnai – česnakinių šeimos augalas. Svogūno lapai tuščiaviduriai, sultingi, užauga iki 40 centimetrų aukščio. Svogūnų lapuose randama daug flavomoido, kuris pasižymi antioksidacinių ir apoptotinių, antimetastatinių savybėmis. Svogūnai nėra svetimi lietuviškoje virtuvėje. Naudojamas tiek augalo šakniavaisius, tiek lapai. Įvairiems patiekalams svogūnai verdami, kepami, troškinami ar tiesiog naudojami žali. Svogūnas taip pat naudojamas ir medicinoje. Svogūnų sultimis galima gydyti nudegimus, žaizdas, akių miežius ar ausų uždegimus.


Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 10 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?