Svogūnai
Svogūnai – česnakinių šeimos augalas. Svogūno lapai tuščiaviduriai, sultingi, užauga iki 40 centimetrų aukščio. Svogūnų lapuose randama daug flavomoido, kuris pasižymi antioksidacinių ir apoptotinių, antimetastatinių savybėmis. Svogūnai nėra svetimi lietuviškoje virtuvėje. Naudojamas tiek augalo šakniavaisius, tiek lapai. Įvairiems patiekalams svogūnai verdami, kepami, troškinami ar tiesiog naudojami žali. Svogūnas taip pat naudojamas ir medicinoje. Svogūnų sultimis galima gydyti nudegimus, žaizdas, akių miežius ar ausų uždegimus.
Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 9 m. |
Svečias |
Citrininis kokteilis
skanu
Prieš 9 m. |
Svečias |
Troškintas fazanas
Bandau, kvepia skaniai
Prieš 9 m. |
Svečias |
Šokoladas
Kaip jus cia rankas deginat?
Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 9 m. |
Svečias |
Paukštienos šaltiena su daržovėmis
Isties labai skanu!!!
Prieš 9 m. |
Svečias |
Pieniški meduoliai
Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?