Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Svogūnai
Svogūnai – česnakinių šeimos augalas. Svogūno lapai tuščiaviduriai, sultingi, užauga iki 40 centimetrų aukščio. Svogūnų lapuose randama daug flavomoido, kuris pasižymi antioksidacinių ir apoptotinių, antimetastatinių savybėmis. Svogūnai nėra svetimi lietuviškoje virtuvėje. Naudojamas tiek augalo šakniavaisius, tiek lapai. Įvairiems patiekalams svogūnai verdami, kepami, troškinami ar tiesiog naudojami žali. Svogūnas taip pat naudojamas ir medicinoje. Svogūnų sultimis galima gydyti nudegimus, žaizdas, akių miežius ar ausų uždegimus.
Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 9 m. |
Svečias |
Citrininis kokteilis
skanu
Prieš 9 m. |
Svečias |
Troškintas fazanas
Bandau, kvepia skaniai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Šokoladas
Kaip jus cia rankas deginat?
Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 10 m. |
Svečias |
Paukštienos šaltiena su daržovėmis
Isties labai skanu!!!
Prieš 10 m. |
Svečias |
Pieniški meduoliai
Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?