Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Rauginti agurkai
Gaminimas
Agurkus rauginti emaliuotame kibire 3 dienas su visais paminėtais prieskoniais, išskyrus kartųjį pipirą. Vienam litrui vandens imame 2 nubrauktus šaukštus druskos. Po to parūgusius agurkus sudėti į stiklainius, įdėti naujai česnako (kuo daugiau, tuo skaniau) ir kartųjį pipirą. Marinatą, kuriame rūgo agurkai nusunkti (jame panaudotus prieskonius išmesti), šį marinatą užvirinti ir užpilti agurkus. Stiklainius sandariai uždaryti. Šių agurkų skonis žiemą, kaip kaime ištrauktų iš bačkos, o patogumas, kad stiklainius galima laikyti ir šiltoje patalpoje.
Ingredientai
- Agurkai:1 kg.
- Česnakai:2-3 vnt.
- Druska:pagal skonį
- Juodųjų serbentų lapai:saujelė
- Kartieji pipirai:1 vnt.
- Krapų galvutės:saujelė
- Krieno lapeliai:sauja (jauni, arba krienų gabaliukai)
- Vyšnios lapai:saujelė
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Kiti receptai
Atsiliepimai ir vertinimai
gaunasi,tris kartus marinatą užvirinu ir užpilu. Užpylus du kartus palaikau po 20 minučių.
As taip pat darau raugintus agurkus, tik nededu serbentu ir vysniu lapu. Ta marinata as pirma karta užverdu užpilu ir palaikau, kol atvesta, po to nupilu ir dar karta užverdu ir užpilu, tada uždarau ir man jie laikosi. O siais metais pirma karta užvirinus užpillsiu ir pakaitinsiu 10 min nuo užvirimo. Turetu laikytis.
Darau jau kelinti metai iš eilės. Gaunasi puikiai. Skanesnių raugintų agurkų neragavau.
as noreciau pasidaryt tokiu agurku ,bet bijau kad neiseis ,surugo ,as manau del to kad truko sterelizacijos,gal reikejo viska supylus ir ne pilnai uzsukus dangtelius deti i puoda ir dar pakaitinti ?
As darau tokiu receptu pas mane viskas okei gaunasi ir laikau siltai nes neturiu rusio.
Dariau pagal si recepta ir beveik visu stiklainiu po 2 savaiciu issipute dangteliai, apibego. Matyt, prasidejo rugimas. Sakau, gal vistiek turi buti zemesne temperatura laikymo vietoje? sukisau juos i saldytuva, bus matyt, kas gausis...
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |