Greitoji paieška

Rauginti agurkai

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 3 val. 20 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(3 žvaigždutės; balsavo: 12)
2 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
exit
Atsiųsti nuotrauką

Gaminimas

Agurkus rauginti emaliuotame kibire 3 dienas su visais paminėtais prieskoniais, išskyrus kartųjį pipirą. Vienam litrui vandens imame 2 nubrauktus šaukštus druskos. Po to parūgusius agurkus sudėti į stiklainius, įdėti naujai česnako (kuo daugiau, tuo skaniau) ir kartųjį pipirą. Marinatą, kuriame rūgo agurkai nusunkti (jame panaudotus prieskonius išmesti), šį marinatą užvirinti ir užpilti agurkus. Stiklainius sandariai uždaryti. Šių agurkų skonis žiemą, kaip kaime ištrauktų iš bačkos, o patogumas, kad stiklainius galima laikyti ir šiltoje patalpoje.

Ingredientai

  • Agurkai:1 kg.
  • Česnakai:2-3 vnt.
  • Druska:pagal skonį
  • Juodųjų serbentų lapai:saujelė
  • Kartieji pipirai:1 vnt.
  • Krapų galvutės:saujelė
  • Krieno lapeliai:sauja (jauni, arba krienų gabaliukai)
  • Vyšnios lapai:saujelė
Žymės:
Kategorijos:
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Aldona
Prieš 11 m.
Grupė:
Įvertino:

gaunasi,tris kartus marinatą užvirinu ir užpilu. Užpylus du kartus palaikau po 20 minučių.

Vida
Prieš 11 m.
Grupė:
Įvertino:

As taip pat darau raugintus agurkus, tik nededu serbentu ir vysniu lapu. Ta marinata as pirma karta užverdu užpilu ir palaikau, kol atvesta, po to nupilu ir dar karta užverdu ir užpilu, tada uždarau ir man jie laikosi. O siais metais pirma karta užvirinus užpillsiu ir pakaitinsiu 10 min nuo užvirimo. Turetu laikytis.

Rita
Prieš 12 m.
Grupė:
Įvertino:

Darau jau kelinti metai iš eilės. Gaunasi puikiai. Skanesnių raugintų agurkų neragavau.

sigita
Prieš 12 m.
Grupė:
Įvertino:

as noreciau pasidaryt tokiu agurku ,bet bijau kad neiseis ,surugo ,as manau del to kad truko sterelizacijos,gal reikejo viska supylus ir ne pilnai uzsukus dangtelius deti i puoda ir dar pakaitinti ?

janina
Prieš 12 m.
Grupė:
Įvertino:

As darau tokiu receptu pas mane viskas okei gaunasi ir laikau siltai nes neturiu rusio.

Kristina
Prieš 13 m.
Grupė:
Įvertino:

Dariau pagal si recepta ir beveik visu stiklainiu po 2 savaiciu issipute dangteliai, apibego. Matyt, prasidejo rugimas. Sakau, gal vistiek turi buti zemesne temperatura laikymo vietoje? sukisau juos i saldytuva, bus matyt, kas gausis...

Prieš 13 m.
Grupė:
Įvertino:

Aš bandžiau daryti pagal šį receptą ,bet nelabai gavosi

Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas

Naujausi receptai

Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 10 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?